Formació de la nova ciutadania: llengua, cultura i participació

 Font:
Font:

Formació de la nova ciutadania: llengua, cultura i participació

Resum: 

El 9 de gener s’inicia el 2n mòdul de la formació de la Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua: Formació en competències lingüístiques bàsiques. Alguns col·lectius.

Aquest mòdul, dirigit a voluntaris/col·laboradors de les entitats, professors d'escoles d'adults, tècnics, etc. interessats en formar a persones joves i adultes immigrades en ELE i/o alfabetització es centra en conèixer aquells trets i característiques dels i les alumnes de les aules d’acollida sociolingüística per tal que la pràctica d’ensenyament - aprenentatge tingui més garanties d’èxit. Així doncs, en aquest segon mòdul es farà una aproximació a diferents cultures, religions i grups presents a l’aula (cultura i sistema educatiu pakistanès, xinès, de l’Àfrica subsahariana, grups de dones, de joves immigrats no acompanyats, etc.). Així mateix, també es dedicaran sessions a la gestió de les emocions a l’aula, a la Llei d’Estrangeria i als models d’incorporació a la ciutadania. Tot plegat comptant amb expertes i expertes; professionals que tenen experiència directa sobre la temàtica que exposaran.

A més, en aquest trimestre tornaran a realitzar el monogràfic de 6’5 hores a escollir entre dues temàtiques: l'ensenyament del castellà com a segona llengua estrangera; o bé alfabetització de persones adultes.

D'altra banda s'introduirà una nova modalitat en la inscripció del curs, que dóna més flexibilitat a les persones interessades:

  • Inscriure’s únicament al monogràfic de 6’5 hores (una temàtica a escollir entre: “Ensenyament de la L2” o “Alfabetització de persones adultes”), el 9 i 10 de gener.
  • Inscriure’s al mòdul sencer, des del 09.01.2015 fins el 27.03.2015 (s’inclou el monogràfic).
  • Inscriure’s a sessions úniques (3 hores).

Per a més informació sobre el curs. També podeu adreçar les vostres preguntes a formaciocoordinadora@gmail.com.

Afegeix un comentari nou