Instruments de defensa davant la privació de llibertat

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Jonatas
El curs donarà resposta a la constatació duna profunda desatenció i indefensió jurídica i social de les persones que pateixen privació de llibertat. Foto: Jonatas
 Font: Irídia
La formació pretén generar coneixement i capacitació col·lectiva per abordar la manera de posar en comú tots els esforços compartits. Foto: Irídia

Instruments de defensa davant la privació de llibertat

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La formació vol reforçar la protecció de totes aquelles persones que pateixen la violència del sistema penitenciari.

El dia 15 de març es posa en marxa el curs d’extensió universitària ‘Formació en l’ús d’instruments de defensa davant la privació de llibertat’ que organitzen l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la Universitat de Barcelona (OSPDH) i el Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia. Tindrà lloc a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, els divendres a la tarda i els dissabtes al matí, fins el 27 d’abril.

La formació pretén generar coneixement i capacitació col·lectiva per abordar la manera de posar en comú tots els esforços compartits entre persones preses, ex-presos/es, familiars, activistes, metges i juristes. D’aquesta manera, el curs vol reforçar la protecció de totes aquelles persones que pateixen la violència del sistema penitenciari. El preu de la matrícula és de 200 euros i les inscripcions s’han de fer en aquest enllaç.

Un conjunt multidisciplinari de professionals i persones expertes en matèria penal i penitenciària, juntament amb familiars de presos/es i persones que han viscut de primera mà experiències de privació de llibertat, formaran part d’aquest curs que donarà resposta a la constatació, des de fa dècades, duna profunda desatenció i indefensió jurídica i social de les persones que pateixen diferents tipus de privació de llibertat.

En col·laboració amb diverses entitats

La transversalitat de curs es poda de manifesta amb el nombre i la diversitat d’agents que hi participaran. A més dels esmentats anteriorment, la formació compta amb la col·laboració de Clivella, Alerta Solidària, Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, l’Associació catalana pels drets civils, IACTA Sociojurídica i l’Organització Mundial contra la Tortura, amb el suport de mitjans de comunicació independents i crítics.

Afegeix un comentari nou