‘Jo no sóc masclista… o sí?’

F Pere Tarrés
 Font: CJB
El plegable vol posar de manifest com en el dia a dia es donen moltes situacions en què es perpetuen la violència i la discriminació vers les dones

‘Jo no sóc masclista… o sí?’

F Pere Tarrés

Resum: 

El CJB ha realitzat un plegable amb el qual es pretén reflexionar entorn als micromasclimes presents en la societat.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha presentat una nova eina que vol servir per reflexionar al voltant del micromasclisme. Es tracta d’un plegable en el qual s’explica què són aquests comportaments i on s’hi mostren les formes com es poden combatre. D’aquesta manera, es vol posar al servei de la població un document que permeti donar resposta a diverses preguntes que pot generar aquest fenomen.

La iniciativa, fruit d’una proposta del Grup de Treball de Gènere del mateix CJB, vol posar de manifest com en el dia a dia es donen moltes situacions en què es perpetuen la violència i la discriminació vers les dones, de manera imperceptible, en accions i comportaments que sovint són legitimats pel propi sistema i el gruix de la societat. Les entitats, associacions o persones que vulguin adquirir exemplars físics, ho poden fer enviant un correu a cjb@cjb.cat o al telèfon 932 654 736.

Micromasclime, el principi de la desigualtat

Aquestes pràctiques, més subtils, que reflecteixen i fomenten la desigualtat entre homes i dones són legitimades per l'entorn social, com per exemple totes les relacionades amb el fet d'ignorar o, fins i tot, menysprear la menstruació. Es considera, a més, que conformen la base que esdevé una tendència que pot desenvolupar-se donant lloc a altres formes més agressives, ja considerades delicte, de maltractament emocional, psicològic, físic, sexual o econòmic.

Desplegable en pdf

Més informació

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou