Jordi Flamarich: “El vídeo és una eina imprescindible per augmentar l’impacte dels nostres missatges”
Comparteix
Entrevistem al formador de la 23a Escola d’Estiu del Voluntariat, on impartirà un taller sobre la producció de vídeos amb el telèfon mòbil.
El periodista i consultor en comunicació digital Jordi Flamarich serà una de les veus protagonistes de l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) d’enguany, que tindrà lloc el 7 de juliol a Vic. L’expert en entorns digitals repetirà formació sobre l’ús del mòbil en la producció de vídeos per a les entitats –Obrim l’entitat al món: vídeos amb el mòbil per a les xarxes socials-, un taller que ja ha tingut un gran èxit de participació en edicions anteriors i que aquest estiu comptarà amb novetats.
La teva formació sobre vídeo amb el mòbil ja és un clàssic a l’EVV. Què és el que més valoren les entitats en aquest àmbit?
Descobrir que amb el seu mòbil poden gravar i editar vídeos de qualitat, ampliant d’aquesta manera els seus recursos comunicatius. El vídeo ha esdevingut una eina imprescindible per augmentar l’impacte dels nostres missatges a les xarxes socials, i en aquest taller els participants aprenen a fer-los de forma senzilla i assequible, amb l’única ajuda del seu telèfon intel·ligent.
A la formació d’enguany, què conservaràs d’edicions anteriors i què hi podrem trobar de nou?
Conservarem els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual i quins són els vídeos que més triomfen a les xarxes. Com a novetat, aquest any farem especial èmfasi en qüestions relatives a la privacitat, és a dir, com fer vídeos que respectin els drets d’imatge i intimitat dels que hi participen. A l’hora de fer vídeos, sobretot quan són de temàtica especialment sensible, no tot s’hi val.
Tens una àmplia experiència en el camp formatiu, quins creus que són els punts forts i febles de l’ús del vídeo en la comunicació de les entitats?
El punt fort del vídeo en la comunicació és la seva immediatesa. Alhora, però, aquest és el seu punt feble: molt sovint ens pensem que simplement traient el mòbil i prement el botó de gravar n’hi ha prou. Fer un bon vídeo requereix temps i planificació, i això és el que intentaré transmetre en el meu taller.
Com ha canviat el format dels vídeos en els darrers anys?
La influència de les xarxes socials ha estat molt poderosa. Anem cap a un escenari on els vídeos cada cop són més curts i on les modes es regeixen per la viralitat. Estar connectat i ser capaç de detectar aquestes modes resulta clau per l’èxit de les nostres creacions.
Quines aplicacions recomanes perquè les entitats puguin produir vídeos de manera senzilla?
A l’hora de treballar amb el mòbil crec que el millor és fer servir poques aplicacions (amb una o dues n’hi ha prou), però dominar-les bé. De res serveix tenir el mòbil ple d’aplicacions si no sabem fer-les servir!
Quins possibles usos es treballaran a la formació?
Sobretot treballarem amb l’aplicació de càmera que ja tenim instal·lada de sèrie en el nostre telèfon, de la que aprendrem a treure’n el màxim partit. Per a editar farem servir 'VN', una aplicació amb prestacions professionals que ens podem descarregar gratuïtament.
Quins són els teus referents de bones pràctiques en l’ús del vídeo al Tercer Sector Social?
La veritat és que no voldria assenyalar cap entitat per sobre d’altra, però sí voldria dir que en general l’ús del vídeo és bastant residual. La majoria de les entitats es limiten a penjar fotografies en els seus perfils d’Instagram. Espero que després del taller la seva producció audiovisual augmenti!
Afegeix un nou comentari