Les universitats catalanes, presents al seminari ‘Fronteres, educació i refugi’
Tractarà sobre les accions en l’acollida, la incorporació i la integració de persones refugiades que duen a terme les universitats i institucions d’educació superior.
El seminari ‘Fronteres, educació i refugi’, organitzat del 26 al 28 de juny a la Facultat de Lletres de la Universitat de Múrcia, esdevindrà un espai de trobada en què es debatrà i es realitzaran treballs sobre les accions i activitats en l’acollida, la incorporació i la integració de persones refugiades que duen a terme tant les universitats com altres institucions d’educació superior. També servirà per reflexionar al voltant de la vinculació d’aquests organismes amb entitats de la societat civil que participen en els processos d’acollida.
El tret d'inici al seminari serà a càrrec de José Palazón, fotògraf i activista i membre de l’associació Pro Drets de la Infància. Una inauguració que donarà lloc a diverses taules rodones i tallers que abordaran l’impacte d’aquestes accions i activitats en les trajectòries educatives de les persones refugiades. Les tres jornades també serviran per acollir l’exposició fotogràfica ‘Asil i refugi a Europa’, la presentació ‘Asilo y refugio en tiempos de guerra contra la inmigración’ i l’exhibició de pòsters que resumiran la tasca de les universitats en l’àmbit del refugi.
Les universitats catalanes, protagonistes
La Fundació Solidaritat de la UB formarà part del seminari, amb el seu director Xavier López, que participarà a la taula rodona ‘El paper de les universitats en la integració de les persones refugiades: experiències i reptes’ en què també presentarà l’experiència del Programa de suport de la Universitat de Barcelona a persones refugiades i provinents de zones en conflicte. La Universitat Oberta de Catalunya hi presenta, mitjançant un pòster, les accions que es porten a terme en matèria de l'acollida de persones refugiades i sol·licitants d'asil.
Compromís amb les persones en cerca de refugi
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) desenvolupa, en coordinació amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), el Programa d’Acollida per tal d’ajudar persones en cerca de refugi, que s’orienta a l’objectiu de contribuir a la millora de les pràctiques universitàries en favor dels drets d’aquest col·lectiu de persones. La UAB també estarà present al Seminari amb la presentació d’un pòster en què s’exposarà el programa, que vol potenciar la capacitat d’acollida de la universitat.
Afegeix un nou comentari