Àmbit de la notícia
Formació

Nova edició del Postgrau en Cultura de Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques

Entitat redactora
Carta de la Pau dirigida a l'ONU
Autor/a
Fundación Carta de la Paz
  • Logo Pau amb gomets
    En aquesta formació es proposen continguts entorn de la construcció d’una convivència social Font: Carta de la Pau dirigida a l'ONU

Aquesta formació acadèmica online ofereix eines pràctiques per la construcció de la convivència social. Compta amb professors reconeguts com el filòsof Francesc Torralba, l'advocat i mediador Jordi Palou i la filòsofa Begoña Roman.

Arriba una nova edició, ja la novena, del Postgrau en Cultura de Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques, una eina de formació acadèmica i cent per cent online, que pretén donar resposta als reptes de les societats del segle XXI, per millorar la convivència i la interculturalitat en tots els seus nivells.

En aquesta formació es proposen continguts entorn de la construcció d’una convivència social basada en una cultura de la pau, a partir del text de la Carta de la Pau dirigida a l’ONU, amb la voluntat d’edificar un món on prevalguin valors, actituds i comportaments que rebutgin la violència i busquin gestionar els conflictes mitjançant el diàleg, la mediació i la negociació entre les persones, els grups i les nacions.

Aquesta formació acadèmica està dirigida a agents socials que s’enfronten cada dia als conflictes originats per la convivència social en tots els seus nivells: educadors, mestres, professors, psicòlegs, personal sanitari, treballadors socials, juristes, responsables d’entitats no lucratives i ONG. També persones que pel seu treball a l’administració han de donar resposta a situacions de violència i falta de cohesió social. Finalment, també està destinada a persones interessades en especialitzar-se en temes referents a la construcció d’una cultura de la pau.

Aquest postgrau ha estat dissenyat segons les directrius de l’Espai Europeu d’Educació Superior i és equivalent a 30 crèdits ECTS. Les persones que acaben aquesta formació reben el Diploma d’Especialització / de Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques per la Universitat de Barcelona. Una formació que també compta amb el reconeixement del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El programa se centra el tres mòduls generals: Memòria històrica: la transmissió de ressentiments i la convivència social; el paper de la identitat en escenaris de conflicte social i Cap a la cohesió social (programa complet).

Aquest postgrau, que compta amb alumnes de més de vint nacionalitats, està dirigit per Begoña Roman, professora d’ètica de la Universitat de Barcelona; i compte en el quadre docent amb Jordi Palou, advocat i mediador, exdirector del Memorial Democràtic; i Francesc Torralba, catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull.

Més informació 

Dubtes o qüestions: formacion@cartadelapaz.org

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari