Voluntariat sènior, el valor de l'experiència

Colectic
La formació és un dels puntals de Secot Font: Secotbcn
La formació és un dels puntals de Secot Font: Secotbcn
Secot fa també assessorament individualitzat Font: Secotbcn
Secot fa també assessorament individualitzat Font: Secotbcn

Voluntariat sènior, el valor de l'experiència

Colectic

Resum: 

T'expliquem què és això del voluntariat sènior i les tasques que duu a terme l'entitat Secot amb l'objectiu de retornar a la societat els coneixements i l’expertesa directiva assolits.

Secot -Voluntariat Sènior d'Assessorament Empresarial és una associació sense afany de lucre que va ser fundada l’any 1990 a Barcelona pel Cercle d’Empresaris amb el recolzament del Consell Superior de les Cambres de Comerç Indústria i Navegació i d'Acció Social Empresarial.

Les persones que participen a Secot disposen d'una àmplia experiència laboral al món empresarial que ofereixen a les empreses, les entitats i les persones que treballen com a autònomes o que estan emprenent o volen emprendre algun negoci. Formen, ajuden i orienten en aspectes comercials, de gestió, d’organització, comptables, i d'altres., tothom qui vulgui aprofitar aquesta experiència i qui compti amb pocs recursos per accedir a accions formatives.

Però, què fa aquesta entitat exactament?

L'associació col·labora amb nombroses entitats públiques i privades, centres educatius i serveis de promoció econòmica municipals o comarcals. Disposa d'una diversitat de currículums professionals que li permet abastar des de les qüestions més generals fins a les més especíques.

Francesc Turró, president de Secotbcn, ens explica que l'entitat "es centra en tres branques principals: atendre les consultes i peticions d’orientació empresarial que ens arriben, tant directament com a través dels acords que tenim amb entitats; realitzar xerrades de formació en base al nostre catàleg, o bé a petició concreta de les entitats; i finalment, treballar amb entitats socials per ajudar a la inserció o reinserció social de persones que moltes vegades estan en perill d’exclusió social".

Aquesta associació intenta fomentar la creació de llocs de treball i el treball en equip entre les persones que comencen la seva aventura empresarial. Turró afegeix: "el nostre esperit ens porta a ajudar a mantenir i crear llocs de treball i, a la vegada, a donar l’oportunitat als sèniors de transmetre les seves vivències envers el món de l’emprenedoria".

Secot duu a terme cursos per a persones emprenedores i conferències monogràfiques, i també assessora en tot el que fa referència a plans d’empresa i viabilitat, àrees de gestió de l’empresa, ajuts, finançament, tutories, direcció de tesines o projectes d’emprenedoria.

La relació de Secot amb altres entitats

Actualment l'associació col·labora amb 68 entitats, tant públiques com privades, i això "ens permet estar de forma molt propera a tot el teixit empresarial de la societat. L’any 2017 vam atendre més de 700 peticions de persones i petites empreses i vam donar més de 200 xerrades de formació", apunta el president de Secotbcn.

A partir dels acords de col·laboració que tenen amb diferents entitats dels sector social desenvolupen projectes amb persones disminuïdes físiques o psíquiques, amb entitats que ajuden a la inserció o reinserció social de persones amb disminucions, que treballen amb joves amb dificultat per a la reinserció laboral, que treballen amb persones que han patit violència de gènere, etc.

També col·laboren amb el Centre de Innovació per a la Reinserció (CIRE), depenent de la Conselleria de Justícia, per ajudar en la futura reinserció laboral de persones privades de llibertat que es troben en segon o tercer grau. "A la vegada, estem participant en projectes europeus relacionats amb l’emprenedoria o bé amb l’envelliment actiu, projectes on participem conjuntament amb altres entitats tant nacionals com d’altres països d’Europa: França, Portugal, Anglaterra, Dinamarca, etc".

Algunes dades que demostren la gran activitat de l'entitat en el cas de Secotbcn són: han donat servei a prop d'11.000 projectes. Només a Catalunya han rebut formació i assessorament més de 10.240 projectes i empreses i han contribuït a la creació de 464 empreses.

Si vols col·laborar amb l'entitat pots fer-ho omplint el formulari online que hi ha a la seva pàgina web. Per tenir més informació pots visitar el compte de Twitter de Secotbcn i també el web general de Secot .

Comentaris

Estic jubilat i voldria saber com podria ajudar, cooperar o participar en algún dels programes de la vostra Organicació.

Gràcies i salutacions cordials,

Bon dia Jordi,

En aquest enllaç, hi trobaràs un formulari de contacte amb l'organització Secot

https://secotbcn.cat/contacte-col%C2%B7laboracio/

Salutacions

Equip de Xarxanet

Afegeix un comentari nou