Associació Trèvol: "Les activitats que realitzem prenen valor afegit i un abast major amb la presència de voluntariat dins dels nostres equips"

Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:

Associació Trèvol: "Les activitats que realitzem prenen valor afegit i un abast major amb la presència de voluntariat dins dels nostres equips"

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

L'Associació Trèvol és una entitat ubicada al Vendrell i dedicada a l'educació en el lleure, l'acció social i el foment del treball en xarxa.

Quina és la missió de la vostra entitat?

Trèvol és una entitat constituïda l’any 1999, com a associació sense finalitat de lucre. Des de llavors ens dediquem a l’educació en el lleure, a l’acció social i a promoure el desenvolupament del treball en xarxa entre els diferents agents educatius i socials, amb voluntat transformadora i d’inclusió social.

La nostra missió és la promoció, creació i gestió d’actuacions i projectes de serveis a la persona, que es situen principalment en els àmbits de l’educació i la inclusió social, i que s’orienten a millorar la qualitat de vida i el benestar personal.

Col·laborem amb les polítiques de desenvolupament territorial per facilitar l’accés a l’educació i la cultura, treballant així, per la promoció dels drets de les persones i la seva inclusió en la societat.

Tot i que la nostra acció es situa principalment en el lleure educatiu i en l’acció social, amb el pas del temps hem fet especial incidència en l’àmbit dels infants,joves i adults amb discapacitat. També fem activitats diverses adreçades agent gran.

Quina és la realitat que teniu al vostre entorn immediat?

Les nostres activitats es desenvolupen bàsicament en els territoris del Vendrell, Valls i les respectives comarques, el Baix Penedès i l’Alt Camp.

La realitat del nostre entorn és diversa i heterogènia, però nosaltres ens adrecem a persones i col.lectius amb algun tipus de dificultat o que requereixen suports diversos.

Per això, i per tal de poder treballar amb la major qualitat possible, col·laborem amb entitats i persones del nostre entorn, fent xarxa, compartint recursos i assumint reptes en comú.

Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

L’Associació Trèvol està formada per persones interessades en el món de l’educació i l’acció social i que col·laboren de manera voluntària a l’associació (junta directiva, socis/es i voluntaris/es) i per professionals que desenvolupen els projectes.

L’equip és multidisciplinar, composat per més de 60 persones amb formació i motivació en del món de l’educació, la pedagogia, l’educació social, la inclusió social i la dinamització comunitària.

Les activitats que realitzem prenen valor afegit i un abast major amb la presència de voluntariat dins dels nostres equips. Ens referim tant als projectes i activitats que fem directament, com als que gestionem i dinamitzem.

En aquest sentit, és important el model que una entitat com la nostra projecta envers la comunitat que l’envolta, amb 26 persones voluntàries que hi col·laboren de forma continuada o puntual i que aporten el seu gra de sorra i la seva especial visió, la tasca de sensibilització ciutadana i de compromís social.

Des dels inicis, hem combinat en el nostre equip el treball de professionals i voluntaris.

Per una banda, el voluntariat ha representat un suport per a estendre l’abast i la qualitat de les activitats i projectes que desenvolupem. Per l’altra ha estat i és vital per dibuixar un equip divers, ric, flexible, que acompanya, que obre les portes a mil experiències diferents i històries de vida als participants en els diferents projectes i activitats.

Per què creieu que els voluntaris col·laboren amb vosaltres?

Segurament les motivacions són moltes, però la nostra diversitat de projectes i la nostra manera de fer flexible, cordial i sobretot oberta, fa que persones i entitats s’apropin per donar-nos un cop de mà en les moltes activitats que portem a terme.

Trèvol és entitat acollidora però alhora entitat voluntària envers altres entitats.

Quina creieu que serà la vostra realitat d’aquí a 10 anys?

El nostre tarannà des dels inicis ha estat el mateix: treballar molt, ser humils, estar sempre disposades a col.laborar, intentar fer la feina ben feta i ser molt lluitadores.... això ens ha permès consolidar un projecte defensant-lo d’un munt de dificultats... segurament d’aquí 10 anys seguirem així...

Quin ha estat per tu el moment de més passió a l’entitat?

Són aquells moment valuosos i increïbles...quan per exemple una mare o pare ens dóna les gràcies perquè per primera vegada el seu fill o filla pot fer un casal d’estiu com qualsevol altre infant, i gaudeix i participa com qualsevol altre infant.

Aquests i altres com aquests, són els moments que fan que seguim treballant, i que ens motiven per intentar fer-ho millor.

Afegeix un comentari nou