Propostes per gaudir d’un Nadal infantil

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Propostes per gaudir d’un Nadal infantil

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Us oferim aquestes propostes d'activitats nadalenques per fer amb nens i nenes i viure un Nadal amb la il·lusió amb què viuen aquestes festes. Preneu-ne nota!

1. Calendari d’advent amb activitats i recursos pedagògics

El calendari d’advent escolta i guia de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya us proposa 24 activitats per treballar amb infants. Algunes d’elles són: com ajudar els nens i nenes a conèixer les constel·lacions tot projectant-les a la paret, com fer un fanalet, com saber quant falta perquè es faci fosc, com fer plastilina casolana, i molt més!

2. Gaudir al 52è Festival de la Infància

Amb el Nadal, torna el ja tradicional Festival de la Infància. Del 27 de desembre al 4 de gener al recinte firal de Montjuic. Aquest any el Festival de la Infància incorpora l'XD Young Fest per a joves de fins a 14 anys i per primera vegada porta a Barcelona, l'esdeveniment 'Un día con Peppa'. A més, no faltaran nombroses activitats esportives, educatives, lúdiques i solidàries per divertir-se amb tota la família!

3. A buscar el tió al bosc!

Viure la màgia de la inocència dels nens i nenes és una de les millors coses del Nadal. Perquè no el fem encara una mica més màgic acompanyant els nens a buscar el tió al bosc? Per als menuts és una experiència inoblidable. I si féu la sortida en grup, amb altres famílies amb infants, a més, serà molt divertida!

4. Acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem

El Nadal és una època de reflexió on desitgem que la pau s’escampi arreu del món. Cada any quan s’acosta Nadal, els Escoltes i Guies d’Àustria porten des de Betlem una flama encesa, i després els escoltes i guies d’arreu l'escampen a tot el món. És la Llum de la Pau de Betlem, una flama que simbolitza la pau que es vol que sigui present arreu. També podeu utilitzar aquests recursos perdagògics per treballar la pau i els drets humans amb infants i joves.

L'acte central de rebuda de la Llum de la Pau d'aquest any tindrà lloc el 13 de desembre del 2015 a les 17h a la Plaça de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Barcelona).

5. Col·labora amb el III Tió dels Aliments Solidaris

Els propers 16 i 17 de desembre la Fundació Joia celebra el III Tió dels Aliments Solidaris. Col·labora amb aquest recapte d’aliments per als infants.

6. Activitats i recursos per treballar el tema dels refugiats

Aprofitar per concienciar sobre els refugiats. És un tema que ha generat molt de debat a escoles, AMPES, esplais o agrupaments. Com recollir i enviar material? Com ho treballen les ONG? Cal apropar la realitat de les persones desplaçades a la força i promoure entre els nens i nenes l’hàbit d’informar-se i l’interès per conèixer el món on viuen, tot desenvolupant l’esperit crític, promovent els valors de la convivència i la solidaritat dels drets humans i l’empatia envers els altres. Educar els nens i nens en la solidaritat és part de la solució.

Més informació a aquest article del Diari de l'Educació o bé al circuit de tallers “Fem-los créixer” que organitza el Comité Català de l'ACNUR.

7. Ensenya als nens i nenes quins són els seus drets

El Nadal és ple de bons propòsits però respecte els Drets dels Infants, encara queda molt per garantir que tots aquests drets puguin ser gaudits per tots els infants de qualsevol condició i procedència. Aprofitant l'avinentesa podeu explicar i reivindicar quins són.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha elaborat un web on podeu trobar materials imprimibles i altres recursos per treballar aquest tema. També hi ha un recull de recursos editats per diferents entitats i institucions que us seran de gran utilitat.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou