10 funcionalitats de Metricool per gestionar les xarxes socials

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Sandra Pulido
Les entitats sense ànim de lucre han trobat en les xarxes socials una bona via de comunicació amb els seus públics. Font: Freepik.
Les entitats sense ànim de lucre han trobat en les xarxes socials una bona via de comunicació amb els seus públics. Font: Freepik.
Metricool és una eina que permet gestionar i analitzar els continguts digitals. Font: Sandra Pulido.
Metricool és una eina que permet gestionar i analitzar els continguts digitals. Font: Sandra Pulido.

10 funcionalitats de Metricool per gestionar les xarxes socials

Autor/a: 
Sandra Pulido
Suport Tercer Sector

Resum: 

Es tracta d’una eina que permet treballar en un únic espai amb tots els perfils socials d’una entitat.

Bona part de les entitats sense ànim de lucre han trobat en les xarxes socials una bona via de comunicació amb els seus públics: persones associades, altres entitats, empreses, periodistes... Fins i tot, entre les organitzacions mitjanes i petites els perfils de les xarxes socials han esdevingut una alternativa als llocs web.

Malgrat això, sovint les entitats amb estructures més petites no poden destinar a la gestió de les xarxes socials el temps necessari. La manca de recursos o de coneixements limiten molt aquesta tasca. Per aquesta raó, és una bona opció tenir en compte eines que facilitin aquesta feina.

Es tracta d’una eina que permet gestionar i analitzar els continguts digitals, és a dir, de les xarxes socials i del lloc web. En aquest llistat es presenten algunes funcionalitats que ofereix Metricool, i que es mostren al seu lloc web, per treballar d’una manera més eficient a les xarxes socials:

  1. Tot en un únic espai: Metricool permet tenir en un únic compte els perfils de les principals xarxes socials (Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok, YouTube, Twitch, LinkedIn i Google My Business), el lloc web o blog i els perfils per gestionar la publicitat (Facebook Ads, Google Ads i TikTok Ads).
  2. Planificar continguts: per tal d’estalviar temps, evitar errades i organitzar millor els continguts, es poden programar les publicacions (reels, històries, shorts, fils...) en un calendari que es pot visualitzar per dia, setmana o mes.
  3. Respondre missatges: a l’apartat ‘inbox’ es poden gestionar i respondre els missatges directes, comentaris i ressenyes que es reben a totes les xarxes socials connectades.
  4. Visualitzar mètriques: a l’espai ‘analítica’ es poden visualitzar les mètriques de cada xarxa social de forma interactiva i exhaustiva. Es tracta d’una informació bàsica per analitzar la feina feta a les xarxes i per poder millorar l’estratègia.
  5. Tota la informació en un enllaç: com que a Instagram no funcionen els enllaços de les publicacions al mur i, fins fa poc, també estava limitat el seu ús a les històries, s’han posat de moda eines com Linktree, per unificar diferents enllaços a través d’un únic. Metricool també ofereix aquesta opció a través de ‘smartlinks’. Aquesta opció permet personalitzar els enllaços i fer un seguiment del rendiment.
  6. Duplicar per estalviar: quan es programen continguts també es poden duplicar, d’aquesta manera s’estalvia temps si es vol fer la mateixa publicació en diferents dies o amb petites variacions. Cal tenir en compte que si es vol publicar exactament el mateix contingut a diferents xarxes socials, es pot fer fàcilment sense necessitat de duplicar.
  7. Analitzar la competència: veure què fa la competència pot servir a les entitats per millorar la seva estratègia a les xarxes. Amb aquesta opció es pot veure el nombre de seguidors/es, les publicacions o les interaccions dels comptes de la competència (la llista de competidors/es depèn de la tarifa contractada).
  8. Monitorar etiquetes: en les mètriques d’Instagram es dona informació de les etiquetes o hashtags emprats. A més, amb el perfil prèmium de Metricool es poden monitorar les etiquetes escollides.
  9. Previsualitzar continguts: saber com quedarà un contingut abans de publicar-lo pot ajudar a l’hora de fer-lo més atractiu i adaptar-lo a les característiques de cada xarxa social.
  10. Opció gratuïta: com que el pressupost moltes vegades és un problema per a les organitzacions no lucratives, aquesta possibilitat és molt interessant. De forma gratuïta es pot disposar de moltes de les funcionalitats de Metricool i es pot connectar un perfil de gairebé cadascuna de les xarxes socials. És una bona alternativa a la limitació d’altres eines com Hootsuite.

Afegeix un comentari nou