15 aplicacions de missatgeria instantània

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

15 aplicacions de missatgeria instantània

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Estar en contectat amb alguna aplicació de missatgeria instantània pot ser molt útil. El problema és decidir-se per una.

Avui en dia moltes són les aplicacions que han aconseguit realitzar la funció del llegendari Messenger. Amb els nous dispositius, no només xategem mitjançant l'ordinador. També podem utilitzar el mòbil i la tauleta electrònica, per tant la comunicació es torna totalment mòbil.

Moltes són les entitats que utilitzen, d'alguna forma o altre, eines de missatgeria instantània per tal de comunicar-se amb els seus voluntaris, socis o treballadors. Però el problema és saber escollir quina eina és la més adequada pel context de la necessitat de l'entitat.

Amb aquesta petita guia, us descrivim 15 aplicacions de missatgeria electrònica per tal que estigueu sempre connectats:

 • Snapchat: és una aplicació disponible per iOS i Android que permet enviar un missatge de text, veu o vídeo i aquest serà eliminat al cap de 10 segons. Tot i què el missatge pot durar molt poc, pot trobar-se una necessitat molt especial per aquest tipus d'aplicació.

 • Twitter DM: encara que sembli mentida, molta gent utilitza Twitter per enviar-se missatges privats. I es que el Direct Message de Twitter, funciona molt bé i sembla que estiguis utilitzant un SMS. Això sí, recordeu que està limitat a 140 caràcters.

 • Whatsapp: el rei de la festa. És possiblement la única aplicació de pagament que disposen els usuaris de molts mòbils. La possibilitat de crear grups és molt favorable a què les entitats la utilitzin. L'única part negativa són les caigudes repetitives del sistema.

 • Gchat: o la possibilitat d'utilitzar l'actual Hangouts en un mòbil Windows Phone. Els desenvolupadors de l'eina l'han programat amb l'api de Google.

 • BBM: BlackBerry Messenger també està disponible per Android i iOS. Al revés d'altres aplicacions que no es poden instal·lar a la BlackBerry. Si algun voluntari de la vostra entitat té un mòbil BlackBerry, podreu ser solidaris mitjançant aquesta app.

 • Kik Messenger: és també una aplicació de missatgeria instantània per a dispositius mòbils amb sistemes iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry y Symbian. És gratuïta.

 • Skype: qui no ha utilitzat aquesta aplicació de missatgeria instantània? Ho heu provat des d'un mòbil? Funciona igual o millor que la versió per ordinador.

 • Facetime: és una aplicació de videomissatgeria per a iOS. Pot operar mitjançant wifis i xarxes 3G i 4G. Ideal per les entitats que només disposen de dispositius amb iOS.

 • Poke: és el Snapchat però propietat de Facebook. Tot igual, les mateixes funcionalitats que l'app competidora.

 • Textsecure: és una aplicació d'android que permet enviar missatges instantanis però amb la seguretat d'estar encriptats. Penseu que els missatges de text són molt fàcils de captar mitjançant un accés a una wifi.

 • Wickr: és una aplicació de missatgeria instanània disponible per iOS i Android però amb moltes més opcions per esborrar missatges privats, fotografies, vídeos i enviar missatges encriptats.

 • Silent Text: una altra aplicació per Android que permet enviar missatges encriptats. També permet enviar missatges que seran autodestruits.

 • Telegram: l'alternativa russa a Whatsapp. Les principals característiques es que permet enviar missatges encriptats, és programari lliure i accessible des d'un ordinador. Al ser programari lliure, ja hi ha la primera versió de Telegram en català.

 • Facebook Messenger: Facebook també disposa d'una aplicació per mòbils per enviar missatges amb els vostres contactes de la xarxa social.

 • Pidgin: un clàssic de la missatgeria instantània del programari lliure. Encara hi ha gent que l'utilitza. I es que una de les seves particularitats, és la possibilitat de afegir qualsevol compta de correu electrònic.

Afegeix un comentari nou