5 alternatives de Trello basades en el programari lliure

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Captura de pantalla de Trello
Trello és una genial eina per gestionar projectes, però no és de programari lliure.
Captura de pantalla de Taiga.
Taiga va sorgir d'una empresa de programació que necessitava una eina a mida.
Captura de pantalla de Kanboard.
Kanboard és una eina de gestió de projectes que pesa molt poc i que té app mòbil.
Wekan
Wekan té un disseny molt similar a Trello però amb més funcionalitats.
captura de pantalla restyaboard
Restyaboard ofereix moltes més funcionalitats que Trello
taskboard
Taskboard és una eina molt senzilla per la gestió de projectes.

5 alternatives de Trello basades en el programari lliure

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Aquestes alternatives de Trello són de programari lliure i per tant, podem accedir als seus fitxers fonts. Algunes d’elles tenen moltes més funcionalitats que Trello.

Trello és una genial eina que us permet organitzar les vostres tasques i els vostres equips. Mitjançant Trello podreu gestionar els vostres projectes o la vostra entitat. Trello està basat en una filosofia d’organització anomenada Kanban. Mitjançant diversos taulers, s’especifiquen les tasques a fer, el temps i els objectius a curt plaç i llarg plaç. Combinat amb l’aplicació per dispositiu mòbil, Trello és el rei de la gestió de tasques.

Però Trello és una eina privada, que permet disposar d’un compte gratuït amb unes certes limitacions. Si voleu més funcionalitats, haureu d’actualitzar el vostre compte. A part d’aquesta limitació, Trello és una eina que no segueix la filosofia del programari lliure, i per tant, els usuaris i les usuàries no poden accedir al codi ni modificar el programa per les seves necessitats.

A continuació us anomenem 5 eines similars a Trello, però que són de programari lliure. Aquestes eines les podreu descarregar, provar i fins i tot, modificar al vostre gust!

Taiga

Taiga va néixer a Madrid, pels volts del 2014. Va sorgir de l’empresa Kaleidos, una empresa de programació. Aquesta empresa necessitava un sistema de gestió de projectes, i van cercar diverses solucions a mida. Però cap d’elles els va agradar. Això va motivar l’equip a dissenyar i programar la seva pròpia eina. Fruit d’això, va sortir Taiga.

Taiga utilitza un sistema en el qual l’usuari pot seguir dos filosofies d’organització: Kanban o Agile. Kanban es caracteritza per l’organització mitjançant taulers i Agile es caracteritza per objectius. Un cop escollida la filosofia d’organtizació, es creen els equips i es comencen a delegar les tasques i els objectius. Taiga es caracteritza per la senzillesa d’ús i la rapidesa en la gestió de tasques i objectius.

Taiga té un compte gratuït limitat al seu propi servidor. També us podeu descarregar Taiga en el seu repositori GitHub, i instal·lar-lo en el vostre servidor.

Kanboard

Kanboard és una eina molt minimalista que segueix la filosofia d’organització Kanban. Tot i que el seu panell de control és molt senzill, Kanboard és una eina molt potent que us permetrà gestionar projectes, equips i tasques. Inclou diverses funcionalitats com: cerca, filtres, comentaris, analítica, informes, calendari i diagrama de gantt.

Kanboard té una llicència MIT License de programari lliure. El codi està disponible i us el podeu descarregar i instal·lar en un servidor propi. Kanboard pesa tan poc que fins i tot es pot instal·lar en un micordinador Raspberry Pi. Kanboard també té alguna aplicació per dispositiu mòbil, programada per usuaris del sistema.

Wekan

Wekan és una altra eina que permet gestionar projectes. Una de les característiques més destacades de Wekan, és la semblança amb Trello. Tant pel disseny com per la organització. Wekan està desenvolupat amb llicència de programari lliure. Us el podeu descarregar de la seva pàgina web i instal·lar-lo en el vostre servidor. També podeu provar-lo, sense necessitat d’instal·lar-lo, a la pàgina web de Webkan.

Restyaboard

Restyaboard és una altra eina de gestió de projectes. En aquest cas, Restyaboard es caracteritza per incloure moltes més funcionalitats que Trello. Fins i tot, a la mateixa pàgina de Restyaboard, hi ha una comparativa de les funcionalitats que ofereix Trello i les funcionalitats que ofereix Restyaboard. Restyaboard té un compte gratuït de prova en el seu servidor, on podreu provar totes aquestes funcionalitats.

Una d’aquestes funcionalitats, és la possibilitat d’importar totes les tasques pendents que teniu de Trello. Mitjançant quatre clics, podreu importar totes les tasques, i seguir amb el vostre projecte som si res hagués passat. Restyaboard és de programari lliure i us el podeu descarregar aquí.

Taskboard

Taksboard és una eina molt senzilla d’utilitzar i de gestionar. Mitjançant Taskboard podreu crear projectes, gestionar equips, assignar tasques, recordatoris, comentaris etc. Utilitza el sistema d’organització Kanban. Per això podreu veure totes les tasques en diferents taulells. Podeu provar Taskboard mitjançant aquest compte de prova.

Afegeix un comentari nou