5 formes d'utilitzar les «stories» d'Instagram i Snapchat

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 formes d'utilitzar les «stories» d'Instagram i Snapchat

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

L'última actualització d'Instagram ha comportat que les entitats puguin afegir «stories». Tot i lo efímer d'aquesta opció, les entitats poden aprofitar aquesta característica d'Instagram i Snapchat per promocionar-se més.

El món de les xarxes socials canvia tant, que les últimes novetats queden eclipsades al cap de poques setmanes. És el cas del domini de Snapchat en el sector de la comunicació efímera, aquella que desapareix al cap de 24 hores. Snapchat ha dominat aquest sector, i Instagram ha posat cullerada oferint a l'última actualització, la possibilitat d'afegir «Stories».

Ara les entitats tenen dos eines gratuïtes que possibiliten aquesta opció, enviar i penjar vídeos i imatges, que al cap de 24 hores s'esvaeixen com la pols. Durant aquestes 24 hores del dia, a cada canal tindreu el vostre espai, o perfil, on la gent podrà anar consultant les vostres «stories». Però un cop arribades les 24 hores de l'última «storie», desapareixen. Però com poden les entitats aprofitar-se d'aquesta comunicació tan volàtil? És realment necessari que les entitats disposin d'un canal de comunicació com Snapchat o Instagram?

A continuació us detallem cinc arguments a favor d'incorporar un canal de comunicació tipus «stories».

Per anar retransmetent esdeveniments

Moltes entitats organitzeu esdeveniments regularment. Quan arriba l'esdeveniment, normalment publiqueu algunes piulades per la gent que us està seguint via Twitter. Amb l'arribada de Periscope i Facebook Live, podreu retransmetre l'esdeveniment. I amb «stories» d'Instagram i Snapchat, podreu anar afegint peces de vídeos al vostre perfil, perquè la gent que no hagi pogut assistir, pugui veure un resum de l'esdeveniment durant 24 hores.

Fer el video-blog de la vostra entitat

Realment poca gent té un vídeo-blog. Gravar les peces de vídeo, editar, gravar el so... és feina, i potser surt més a compte escriure. Amb «stories de Snapchat i Instagram, és molt fàcil fer un vídeo resum del dia, afegint text, efectes... Molta gent utilitza aquestes eines per fer el seu resum del dia. I una entitat també ho pot fer, com si fos un vídeo-blog de la vida diària d'una entitat. Des del matí fins al vespre.

Emetre consells d'alerta

Instagram i Snapchat, també poden servir per emetre consells d'alerta. Snapchat que està sent utilitzada per un públic juvenil i Instagram, que és més utilitzada per un públic més adult. Mitjançant les «stories», podreu anar afegint peces de vídeo aconsellant a cada públic sobre les vostres temàtiques. Amb la facilitat de creació de continguts de les dos eines, gairebé a diari podreu publicar consells d'alerta!

Campanyes recaptació donatius

Mitjançant les «stories» d'Instagram i Snapchat, podreu anar publicant cada dia un resum de la vostra campanya de recaptació de donatius. El fet que els missatges s'esborrin al cap de 24 hores, facilita que l'atenció es centri en l'últim missatge, en quants dies falta per acabar la campanya o quants diners falten per arribar a un objectiu.. Mitjançant el text que podeu afegir a cada peça de vídeo, podreu afegir el número de compte corrent on els vostres seguidors podran fer l'ingrés bancari.

Videodenúncia

Les «stories» de Snapchat i Instagram també poden ser un bon lloc per anar penjant vídeos per denunciar injustícies. Des d'agressions al medi ambient, als animals o agressions als manifestants. Totes aquestes poden ser gravades per vídeo i després afegides a Snapchat i Instagram. I no tingueu por perquè s'esborri el missatge, si és una bona denúncia, segurament serà vídeo capturada per algú altre que ho denunciarà.

Com afegir «Stories» a Instagram

Fa dos setmanes, Instagram va publicar que afegia la possibilitat d'afegir «stories» als perfils dels seus usuaris i usuàries. Perquè ho pogueu afegir, el primer que heu de fer és actualitzar l'aplicació. Un cop hagueu actualitzada l'aplicació, obriu-lo i fixeu-vos que a dalt de tot, us sortiran uns cercles amb la imatge de perfil de la gent que seguiu. Aquestes són les «Stories» de la gent que seguiu. Per afegir al vostre perfil una «storie» heu de clicar al botó de dalt de tot a l'esquerra, just al costat del logotip de Instagram. Us sortirà com una càmera de vídeo per mòbil amb un botó central. Si l'apreteu, començareu a gravar la vostra «storie».

Introducing Instagram Stories from Instagram on Vimeo.

Afegeix un comentari nou