5 novetats de Metricool per gestionar xarxes socials que poden ser d'utilitat per a les entitats

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
Tenir un únic esplai per gestionar les xarxes socials estalvia temps i ofereix una visió global de l’estratègia de comunicació digital. Font: Eugenia Ifer.
Tenir un únic esplai per gestionar les xarxes socials estalvia temps i ofereix una visió global de l’estratègia de comunicació digital. Font: Eugenia Ifer.
Les plataformes de planificació de contingut són eines essencials per poder garantir una comunicació continuada amb l’audiència sense haver d’estar present a les diferents xarxes socials tot el temps.  Font: Canva.
Les plataformes de planificació de contingut són eines essencials per poder garantir una comunicació continuada amb l’audiència sense haver d’estar present a les diferents xarxes socials tot el temps. Font: Canva.

5 novetats de Metricool per gestionar xarxes socials que poden ser d'utilitat per a les entitats

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Metricool és una plataforma que s’utilitza per gestionar en un únic esplai les diferents xarxes socials d’una organització.

Com ja s’ha vist en el contingut ‘10 funcionalitats de Metricool per gestionar les xarxes socials’ publicat a Xarxanet, Metricool és una eina molt útil per gestionar en un únic espai els continguts i les diferents anàlisis de les xarxes socials. Durant el 2023 la plataforma ha anat implantat una sèrie d’eines que poden resultar de gran utilitat per a les entitats sense ànim de lucre.

1. Programació d’històries d’Instagram

Una de les opcions més demandades a les plataformes de xarxes socials era el fet de poder programar i publicar contingut per a les històries d’Instagram. Ara es pot publicar amb Metricool tant a l’opció gratuïta com a la de pagament. Es pot pujar directament un vídeo creat amb les dimensions 750 x 1334 píxels i amb una durada màxima de 60 segons o crear la història a partir de les plantilles que ofereix Metricool.

Històries Instagram. Font: Eugenia Ifer.

2. Biblioteca de vídeos

Ja existia la biblioteca d’imatges de la plataforma, però recentment també s’ha afegit la de vídeo. Aquesta opció és ideal quan no es té el material audiovisual que hauria d’acompanyar la publicació. Així mateix, també està l’opció d’editar-lo quan calgui.

Banc de vídeos Metricool. Font: Metricool.

3. Edició de vídeos

L’edició de vídeos es pot fer servir tant per a vídeos propis com per als de banc de vídeo de la plataforma. Aquesta opció també està disponible per al pla gratuït. El vídeo es pot dividir, tallar-lo, modificar la lluentor, la saturació, el contrast, l'exposició, la temperatura, la gamma, la nitidesa o la vinyeta.

Edició de vídeos Metricool. Font: Eugenia Ifer.

4. Creació de textos amb intel·ligència artificial

Metricool ofereix la possibilitat de crear els textos de les publicacions amb intel·ligència artificial. És fàcil d’utilitzar, s’ha d’escollir la xarxa social amb la qual es vol publicar, explicar de què es vol parlar, escollir el to del text i la llargada. L’eina oferirà cinc opcions diferents, un cop s’escull l’opció més adequada és aconsellable revisar que el contingut s’adapta al que realment es vol comunicar.

5. Notes de Metricool

Per tal de facilitar la feina de les persones encarregades de les xarxes social, la plataforma Metricool ha creat l’opció de poder posar notes a una publicació concreta o xarxa social. Aquesta eina és interessant sobretot per apuntar observacions, recordatoris o deixar comentaris a la resta de l’equip. Les notes permeten tenir un mini xat amb la resta de persones per poder corregir i/o intercanviar idees.

Notes Metricool. Font: Metricool.

Afegeix un comentari nou