5 programes de comptabilitat gratuïts

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 programes de comptabilitat gratuïts

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Mitjançant aquesta llista de programes de comptabilitat gratis, les entitats podran analitzar el seu balanç comptable.

Les associacions, fundacions, entitats sense ànim de lucre, federacions i ONGs que tenen moviments econòmics, com entrades i sortides econòmiques, haurien de registrar tota la seva activitat econòmica mitjançant el llibre de comptabilitat. Mitjançant aquest registre, l'entitat pot analitzar o presentar la seva activitat econòmica.

A l'hora de registrar comptablement tots els moviments, es pot fer de dos maneres: mitjançant un llibre físic o amb l'ajuda d'algun programa de comptabilitat. A continuació us descrivim 5 eines, aplicacions i programes de comptabilitat gratis que podreu utilitzar per tal d'ordenar una mica la vostra activitat econòmica. A part de fer provar aquests programes, també us recomanem consultar el Servei d'Assessorament Econòmic de Xarxanet per conèixer les vostres obligacions fiscals.

Si la vostra entitat té un volum d'activitat econòmica molt baix, és molt probable que no cal que us enredeu a provar un programa de comptabilitat. El Calc de LibreOffice és una eina que us pot servir com a programa de comptabilitat. Mitjançant les seves cel·les, podreu registrar els vostres assentaments. I cada pestanya del vostre llibre de Calc, pot realitzar altres funcions com les factures emeses, els moviments bancaris, el llibre d'inventari o el càlcul d'amortitzacions.

Però si a més a més, us fa una mica de mandra començar a dissenyar el vostre registre comptable, podeu mirar aquestes plantilles gratis de comptabilitat de Calc. Amb aquestes plantilles podreu registrat tota la vostra activitat econòmica. I com que són plantilles amb llicència de programari lliure, us animem a modificar-les, arreglar-les, millorar-les i a tornar-les a publicar perquè tothom les pugui utilitzar!

HomeBank és un programa de comptabilitat gratis disponible per Windows, diverses distribucions de GNU/Linux i també per Mac OSX. HomeBank té llicència «free». Una de les característiques de HomeBank és la senzillesa a l'hora d'utilitzar-lo. Per això el recomanem, en el cas que la vostra entitat tingui uns quants moviments econòmics. A més, està disponible en català.

Mitjançant HomeBank podreu registrar tots els vostres moviments econòmics, crear estadístiques gràfiques, gestió de pressupostos, analítica de costos i informes. Una de les característiques més importants de HomeBank és la possibilitat d'incorporar arxius OFX/QFX/CSV, tipus d'arxius que s'utilitzen en la majoria de banques electròniques. Amb la importació d'aquests arxius de la vostra banca electrònica, podreu registrar automàticament molts assentaments comptables.

GNUCash és un programa de comptabilitat gratis, disponible per GNU/Linux, BSD, Solaris, Mac OSX i Microsoft Windows. GNUCashllicència de programari lliure i està disponible, també, en català, GNUCash és un programa molt més complet que els darrers programes esmentats. GNUCash pot anar molt bé per registrar tota la comptabilitat d'una entitat amb un cert volum econòmic.

Mitjançant GNUCash podreu registrar assentaments bancaris, estocs de material com per exemple el marxandatge, amortitzacions, transaccions, balanços econòmics, anàlisis de cobraments... Amb GNUCash també podreu importar arxius de la vostra banca electrònica, amb els quals podreu registrar automàticament molts assentaments comptables.

FacturaScripts és un programa de comptabilitat i facturació gratis. Disponible per Windows, GNU/Linux, Mac OSX i, també, en el vostre servidor o núvol. FacturaScripts també compleix els estàndards de disseny responsiu. Per tant, podreu accedir al programa des del vostre ordinadors, telèfon intel·ligent o tauleta. En aquest cas, FacturaScripts està pensat per associacions que tenen un volum econòmic considerable. FacturaScripts està disponible en castellà, però al tenir llicència programari lliure, es pot traduir al català. Fins i tot disposa d'una secció per aprendre a programar amb el llenguatge de programació que està escrit.

Mitjançant FacturaScripts podreu gestionar els pressupostos, els albarans, les factures, l'IVA, IRPF i tota la comptabilitat de la vostra entitat. FacturaScripts té una documentació molt completa amb molts arxius pdf i vídeotutorials que us ajudaran a configurar l'eina i a utilitzar-la correctament. En el cas de tenir altres dubtes, FacturaScripts té una comunitat de persones usuàries molt potent.

La Fundació Catalana de l'Esplai té molta experiència en l'assessorament econòmic i jurídic a moltes entitats i associacions de Catalunya. A part d'assessorar a les entitats, també disposen d'un programa de comptabilitat per les entitats que formen part del club de suport. Aquest programa està programat per fer-lo servir en sistemes Windows.

Mitjançant aquest programa podreu tenir al dia el llibre de comptabilitat de la vostra entitat: llibre diari i llibre de comptes anuals. Aquest programa també ofereix una àmplia gamma de llistats per a la rendició de comptes i la planificació de l'entitat: llistats del diari, balanços, comptes, explotacions i IVA.

Comentaris

Bon dia, tinc 75 anys, jubilada i fins ara he passat la comptabilitat domèstica, però el programa no me'l deixa actualitzar, i he tingut que canviat l'ordinador

Em podrien indicar quin programa gratuït puc baixar?

Moltes gràcies.

Hola,

Sense cap tipus de dubte, el millor programa lliure i gratuït per poder portar la comptabilitat domèstica és Calc que està integrat als paquets d'ofimàtica d'OpenOffice i LibreOffice. Es tracta d'una programa gairebé idèntic a Excel de Microsoft.

Trobaràs més informació a les pàgines web dels anteriors enllaços, així com l'accés a la descàrrega.

Salutacions

Afegeix un comentari nou