Àmbit de la notícia
Informàtic

5 recursos per endinsar-te en la tecnologia més social

Entitat redactora
Colectic
  • Una persona gravant amb un mòbil.

Pel·lícules, llibres i sèries amb una mirada crítica o emancipadora sobre l'entorn digital per reflexionar aquest estiu.

Les noves tecnologies són imparables i cada vegada tenen més presència en la nostra vida diària. És per això que generen fascinació en tots els àmbits de la cultura, des del cinema a la literatura. Us proposem cinc recursos per endinsar-nos aquest estiu en la cara més social, crítica o emancipadora de l'entorn digital per saber-ne més i poder així fer-ne un millor ús.

  • Xenofeminismo: tecnologías de género y políticas de reproducción

Si volem aprofundir sobre moviments feministes i tecnologia emancipadora, aquesta és la nostra lectura. L'assaig de Helen Hester desenvolupa el manifest del col·lectiu Laboria Cuboniks, que va donar el tret de sortida a aquesta nova corrent, que busca fer un ús estratègic de les tecnologies per redissenyar un món en pro de la diversitat i contra principis polítics, morals o suposats com a naturals.

  • El dilema de las redes

Si encara no l'heu vist, el documental de Jeff Orlowski proposa una reflexió força atemoridora sobre la influència que tenen les xarxes socials en les persones. El film que ha instaurat la cita "si no pagues pel producte, el producte ets tu" denuncia els algoritmes de les grans tecnològiques que lluiten per mantenir-nos enganxats a les pantalles, i ho fa des d'una plataforma que utilitza els mateixos mecanismes: Netflix.

  • Resistència Digital

Per als més tecnòfils i també sobre ciberseguretat, us recomanem el manual de l'associació Críptica publicat per l'editorial Descontrol, que podeu consultar online. Explica com millorar la seguretat dels nostres dispositius i ofereix altenatives d'aplicacions d'ús habitual respectuosas amb la nostra privacitat.

  • Black Mirror

Un clàssic audiovisual de la ciència ficció, però no per això menys recomanable. Aquesta sèrie que intenta preveure com les tecnologies manipularan el nostre futur obre debats sobre intel·ligència artificial i relacions humanes, i a vegades la ficció es confón amb la realitat.

  • Niños pantalla

Preocupades per la relació entre menors i noves tecnologies? Aquest llibre del psicòleg expert en addiccions Nicholas Kardaras és si més no interessant per obrir el debat. A través de les seves investigacions, Kardaras argumenta com les noves tecnologies estan modificant el cervell dels més petits i les relaciona amb diagnòstics de TDH, ansietat i depressió.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari