6 eines útils de les històries d’Instagram

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
Segons Hubspot, el 31% de les persones usuàries d'Instagram a Espanya afirma que fan ús de la xarxa social una vegada al dia i un 36% diverses vegades al dia. Font: Canva.
Segons Hubspot, el 31% de les persones usuàries d'Instagram a Espanya afirma que fan ús de la xarxa social una vegada al dia i un 36% diverses vegades al dia. Font: Canva.
L’audiència principal d’Instagram són persones de 18 a 34 anys. Font: Canva.
L’audiència principal d’Instagram són persones de 18 a 34 anys. Font: Canva.

6 eines útils de les històries d’Instagram

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

Instagram és una plataforma molt pràctica perquè les entitats del tercer sector puguin arribar a les seves audiències.

L’aplicació Instagram és una plataforma que pertany a la companya Meta. Segons Hootsuite, Instagram és la segona aplicació més descarregada al món, només la supera TikTok. Aquesta realitat fa que sigui un espai on les entitats del tercer sector haurien d’estar per poder arribar al seu públic objectiu.

Com ja s’ha vist amb altres continguts a Xarxanet, Instagram té una varietat d’opcions per poder comunicar-se, estan les publicacions, els reels, els directes, les guies i les històries. En aquest contingut s’explicaran les principals eines que ofereixen les històries de l’aplicació i com funcionen.

Es poden destacar i ordenar les històries

Instagram permet destacar històries publicades i poder organitzar-les en diferents carpetes. Això crea un espai ideal perquè l’entitat pugui oferir ordenadament campanyes realitzades o en curs, preguntes freqüents, esdeveniments, el blog de l’organització o informació de l’entitat, entre d’altres.

Permeten introduir un enllaç

Quan s’utilitza Instagram, ràpidament s’identifica que els continguts com publicacions, reels o guies no poden tenir enllaços. Això fa, que moltes vegades quan es vol comunicar una novetat o redirigir al públic a la web de l'entiat sigui complicat, ja que has d’indicar que l’enllaç està a la biografia del perfil.

Per aquesta raó, la funcionalitat de poder enllaçar a les històries d’Instagram és molt important. És un contingut directe, on l’audiència pot fer clic i accedir directament al contingut.

Es poden fer enquestes i preguntes obertes

Fer enquestes o preguntes obertes serveix per connectar amb el públic, conèixer les seves inquietuds, les seves preferències o els seus dubtes, entre d’altres. I així, poder adaptar millor el contingut que s’ofereix.

Possibilita dur a terme qüestionaris

Els qüestionaris són continguts interactius que ajuden a fer que les persones coneguin millor a l’entitat, una campanya o un tema concret, d’una manera entretinguda i distesa. És una bona manera de fer arribar missatges, ja que a partir del resultat es pot explicar a la següent història un contingut relacionat i s'aconsegeix captar l’atenció de l’audiència.

Compte enrere

Aquesta funcionalitat és ideal per poder promocionar campanyes o novetats, perquè genera misteri i planifica un esdeveniment o anunci.

Etiquetar a altres comptes

Poder etiquetar a altres comptes és molt útil quan s’estan realitzant accions conjuntes amb altres organitzacions. És una manera d’informar el contingut que s’està publicant i que altres entitats puguin compartir a les seves històries.

Afegeix un comentari nou