7 pòdcasts imprescindibles del tercer sector

Suport Tercer Sector
No es necessita tenir un equip tècnic molt desenvolupat per poder gravar un pòdcast de qualitat.  Font: Canva.
No es necessita tenir un equip tècnic molt desenvolupat per poder gravar un pòdcast de qualitat. Font: Canva.
Els pòdcast poden ajudar a explicar vivències i reivindicacions de manera més propera que amb entrades de blog.  Font: Canva.
Els pòdcast poden ajudar a explicar vivències i reivindicacions de manera més propera que amb entrades de blog. Font: Canva.

7 pòdcasts imprescindibles del tercer sector

Suport Tercer Sector

Resum: 

Cada cop més organitzacions del tercer sector decideixen que els pòdcast són els canals més adequats per arribar als seus diferents públics.

El pòdcast pot ser una via de comunicació i difusió molt útil. A continuació hi ha un llistat de pòdcasts fets per organitzacions sense ànim de lucre que poden resultar molt interessants.

‘Tot És Mixtura’

El pòdcast ‘Tot És Mixtura’ és una iniciativa de l'Associació Azahara amb el suport de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) que té disset episodis i que tracta temes com el racisme, l’habitatge, la solidaritat o l’activisme, entre d’altres. Es pot escoltar en Spotify, Apple Podcasts i Ivoox.

‘Llegendes africanes’

‘Llegendes africanes’ és un pòdcast de ONG Amic. La iniciativa pretén fomentar l’ús del català entre infants i famílies i enriquí el seu vocabulari. Així com, oferir a la comunitat africana que viu a Catalunya un espai per poder compartir la seva cultura i un recurs en àudio en català. Al pòdcast de poden escoltar llegendes i contes tradicionals de tota la geografia del continent africà.

'Les veus'

La Federació Allem ofereix el pòdcast 'Les veus' per donar visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran. Els episodis tenen testimonis en primera persona que expliquen les seves experiències i reivindicacions.

‘Entitats al dia’

Suport Tercer Sector de Fundesplai amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya impulsa el pòdcast ‘Entitats al dia’ pòdcast per a les entitats del tercer sector. Amb els programes volen proporcionar eines i recursos per millorar la gestió de les organitzacions. Als episodis es tracten temes com la contractació, la gestió del voluntariat o la justificació econòmica de projectes, entre d’altres.

‘Una manera de ver el mundo’

L’associació Asperger-TEA Cam de Tarragona ofereix el pòdcast ‘Una manera de ver el mundo’. Un projecte amb tretze episodis per parlar del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). En els capítols es treballen temes com el sistema sanitari, l’autonomia, les emocions o les relacions entre d’altres.

‘Sense cap cita prèvia’

‘Sense cap cita prèvia’ és un projecte de la Fundació Integramenet que vol tractar els temes d’actualitat i d’interès per al tercer sector. Així mateix, té un format participatiu perquè les persones que ho vulguin puguin participar dels programes. Es pot escoltat en Ivoox.

Sense Afany de Lucre

L'Associació Discapacitat Visual Catalunya té un pòdcast de catorze episodis per donar a conèixer la feina que desenvolupen les associacions per millorar la qualitat de vida de les persones amb ceguera. El pòdcast es pot escoltar a Appel Podcasts, Amazon music i a PlayPilot.

Afegeix un comentari nou