Albert Roig: "L'expertesa digital és més que fer vídeos a TikTok"

Colectic
Una activitat de La Catòsfera a l'auditori Josep Irla de Girona. Font: La Catòsfera
Una activitat de La Catòsfera a l'auditori Josep Irla de Girona. Font: La Catòsfera

Albert Roig: "L'expertesa digital és més que fer vídeos a TikTok"

Colectic

Resum: 

La Catosfera arrenca amb un concurs per a estudiants liderat pel creador de continguts i membre de Fundació.cat.

La digitalització ha d'estar en permanent actualització sobretot a nivell educatiu i a nivell comunicatiu, i ha d'estar continuament connectada a la innovació social. És la proposta de les jornades de La Catosfera, que volen ser el punt de trobada de l'internet català, i que s'organitzen en aquests tres eixos per connectar-los generant debat i xarxa.

Les jornades organitzades per l'associació Catosfera han arrencat aquest dijous amb la proposta educativa, dirigida a alumnes de secundària, cicles formatius i batxillerat amb l'objectiu que aprenguin a navegar amb seguretat i que es fomenti el debat entre aquest col·lectiu, que és el que més es relaciona amb l'entorn digital. Concretament, amb una activitat liderada per Albert Roig, creador de continguts en català a partir de la pandèmia i membre de Fundacio.cat, que pomou la llengua i cultura catalanes a internet a través de la creació de contingut.

Roig ha moderat un concurs per trobar l'expert o experta digital entre el públic assistent a l'auditori Josep Irla de Girona. Preguntes com què és un domini, què hem de fer perquè la nostra web surti a les primeres posicions de Google o què és el ciberassatjament són algunes de les quals ha hagut de respondre el jovent per demostrar l'expertesa digital que, com ha dit Roig, va més enllà de fer vídeos a TikTok i consisteix també en "tenir coneixements de màrqueting i de SEO".

Els dubtes de les participants s'han centrat en quina és la xarxa més utilitzada, ja que la majoria ha assenyalat TikTok mentre Facebook continua tenint el pòdium, i en les persones que tenen accés a internet, que és poc més de la meitat de la població mundial, mentre el jovent pensava que eren moltes més.

També s'ha pogut veure poca preocupació per la falta de privadesa de les xarxes socials ja que moltes de les participants creien que un negoci podia donar-se a conèixer únicament a través d'aquestes, unes xarxes propietàries de la nostra informació i que no en prioritzen la seguretat.

Després de l'activitat, l'auditori ha allotjat el programa Adolescents XL de Catalunya Ràdio en directe.

El 14, 15 i 16 d'octubre s'abordaran també els altres eixos de la jornada, que són la transformació digital en els mitjans de comunicació amb taules rodones sobre 'fake news' i experiències d''influencers', i la innovació tecnològica amb diverses ponències sobre SEO. A més, s'han previst espais privats per fomentar el networking.


Afegeix un comentari nou