Amical Wikimedia obté el reconeixement internacional

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Amical Wikimedia obté el reconeixement internacional

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'entitat que promou els projectes de la Fundació Wikimedia obté el reconeixement internacional després de 5 anys d'insistència. Amb aquest reconeixement, tots els projectes en català de Wikimedia podran ser emparats.

Amical Wikimedia va rebre el passat 5 de juny el reconeixement per part de la Fundació Wikimedia, entitat amb seu a Estats Units. Fundació Wikimedia és la organització que vetlla perquè totes les Viquipèdies d'arreu del món, que treballen sota la marca Wikimedia, puguin tenir una continuïtat. Aquesta fundació delega a les comunitats locals la organització del treball col·laboratiu. Amical Wikimedia, entitat que aglutina els usuaris catalans dels projectes Wikimedia, va demanar ser reconeguda com a comunitat local el 2008. El problema que hi havia, era que que l'àmbit territorial de l'associació no coincidia en el d'un estat concret.

Gràcies a una campanya dels viquipèdistes catalans, que va arribar a rebre suport d'arreu del món, el març de l'any passat es va aconseguir que la Fundació Wikimedia obrís la porta al reconeixement de nous models d'afiliació basats en altres criteris. Gràcies a aquesta obertura, el passat 5 de juny, la Fundació Wikimedia va emetre un comunicat reconeixent Amical Wikimedia com a comunitat local.

Amb aquest reconeixement de l'entitat, el futur de la Viquipèdia Catalana i d'altres projectes Wikimedia existents a Catalunya, quedaran ben emparats.

Font d'informació: Amical Wikimedia

Afegeix un comentari nou