Àmbit de la notícia
Informàtic

Eines per fer videoconferències durant la quarentena del coronavirus

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Montse Rosell
  • Videotrucades
    Font: Pixabay
  • Videotrucada
    Moltes d'aquetes eines permeten fer videoconferències a través del mòbil Font: Pixabay Font: Pixabay
  • videotrucada
    El teletreball està sent l’opció adoptada per moltes entitats i organitzacions davant la crisi del coronavirus Font: Pixabay Font: Pixabay

Us apropem diferents opcions telemàtiques perquè pugueu mantenir les reunions de treball sense moure-us de casa.

El teletreball està sent l’opció adoptada per moltes entitats i organitzacions que han hagut de seguir la seva activitat ordinària de forma telemàtica per motius de prevenció davant l’expansió del coronavirus. Malgrat aquesta situació, existeixen eines que ens permeten poder-nos reunir a distància per intentar continuar treballant i seguir connectats amb l’equip o amb altres col·laboradors.

A continuació us apropem algunes eines per fer videoconferències i que, si bé us les expliquem enfocades en un entorn laboral, també són útils per seguir el contacte amb familiars i amistats durant aquests dies de confinament a casa.

Whatsapp

Podem fer una vidoconferència amb l’aplicació de mòbil que tant utilitzem cada dia per a la missatgeria instantània, el WhatsApp. Potser no té tanta qualitat d’imatge i so, però juga amb l’avantatge que és una aplicació molt senzilla d’utilitzar i que la majoria de persones ja la tenen descarregada. Per tant, només caldrà buscar el contacte i donar-li al botó de videotrucada.

Ara bé, el nombre de persones que poden afegir-s’hi és com a màxim quatre, així que ens servirà per a una reunió amb poques persones i sempre caldrà fer ús del mòbil. En aquest sentit, WhatsApp també disposa de versió web però no permet fer videoconferències.

Hangout

Una eina de Google que, tot i que no s’utilitza en excés, ja porta força temps de recorregut i ofereix bona qualitat d’imatge i so. El seu gran avantatge és que s’hi pot accedir fàcilment: només cal un compte de Gmail i ens permet fer videoconferències des de la seva versió web o unint-s’hi amb el telèfon mòbil.

Amb Hangout es poden mantenir converses de fins a 10 persones de forma gratuïta o fins a 25 en les seves versions de pagament. No obstant això, ja ens pot fer bastant de servei per a les reunions amb equips no massa grans.

Skype

Podria ser una de les eines per fer videoconferències més conegudes, ja que fa molts anys que està en funcionament. Skype ens permet fer videotrucades amb una molt bona qualitat d’imatge i so,  tot i que és necessari que tothom tingui un compte creat. Això també passa amb Whatsapp i Hangout, però amb la diferència que aquestes aplicacions ja tenen una gran base de persones registrades.

Ofereix moltes funcions com gravar les videoconferències, traduir a temps real a diferents idiomes o compartir una presentació en la nostra pantalla. La versió gratuïta ens permet fer connexions de fins a 50 persones a la vegada i la podem fer servir en la majoria d’ordinadors, telèfons i tauletes.

Zoom

Potser no és tan conegut però està trepitjant cada vegada més fort arribant a ser una de les eines més descarregades a Play Store. El motiu és senzill: està preparat per mantenir fins a 100 persones en una mateixa videoconferència. Això ha comportat que sigui molt utilitzat entre les grans organitzacions.

Entre moltes possibilitats, ens permet canviar la imatge del fons perquè l’entorn s’adeqüi millor a la conversa, compartir arxius o la mateixa pantalla amb altres persones de la videotrucada, o unir-se des d’una línia telefònica en versió de veu o gravar l’àudio.

Ara bé, només són gratuïts els primers 40 minuts. Tot i això, les entitats poden beneficiar-se de descomptes per a la subscripció anual a través del projecte de TechSoup.

Discord

Una eina gratuïta de missatgeria que es va crear pensant en amants dels videojocs però que ara ja ha arribat a moltes altres comunitats com youtubers o cinèfils, i que també ens pot ser molt útil per a les videoconferències en entorns laborals.

Podrem mantenir videotrucades de fins a 50 usuaris a la vegada, compartir la pantalla, fotografies, enllaços, GIFS i xatejar en grup. A més, permet crear una comunitat i unir-s’hi de forma molt fàcil.

Gruveo

Aquesta web és molt útil i pràctica perquè permet fer una videoconferència des de l’ordinador o des del mòbil sense necessitat ni de registrar-s’hi ni de tenir cap compte. Només cal entrar al web, escriure un nom per completar l’enllaç del canal i la resta de persones que vulguin participar en la conversa només caldrà que hi accedeixin a través d’aquesta URL.

Amb Gruveo podem fer videotrucades de forma gratuïta sense límit de temps i fins a  12 persones a la vegada. Permet gravar les converses, compartir la pantalla i també disposa de secció de xat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari