Aprovada la nova estratègia per consolidar l’Estat de Benestar Digital a Catalunya

Colectic
Les accions que contempla l'estratègia pel Benestar Digital es desplegaran fins a l'any 2027. Font: Pixabay. Font: Pixabay
Les accions que contempla l'estratègia pel Benestar Digital es desplegaran fins a l'any 2027. Font: Pixabay.

Aprovada la nova estratègia per consolidar l’Estat de Benestar Digital a Catalunya

Colectic

Resum: 

Es tracta d’un Pla Sectorial de quatre anys que té com a principals objectius combatre la bretxa digital i fer que la transformació digital sigui “sostenible i feminista”.

El Govern de la Generalitat ha donat llum verda a l’estratègia per encaminar Catalunya cap a un Estat de Benestar Digital, mitjançant l’aprovació un Pla Sectorial que abasta el període comprès entre el present any, 2023, i que s’estendrà fins al 2027. L’estratègia ha sigut elaborada col·laborativament per les dues secretaries que comparteixen responsabilitat en l’àmbit digital: la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital del Departament de la Presidència i la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball.

La proposta inclou set eixos i vint-i-sis línies d'actuació amb l'objectiu de potenciar l'autonomia de les persones, la democratització de les solucions tecnològiques i la implementació digital amb perspectiva inclusiva i ecològica.

Una de les iniciatives més destacades és el desenvolupament d'una xarxa pública de fibra òptica de la Generalitat que, a curt termini, cobrirà 7.000 quilòmetres de xarxa, donant servei a més de 600 municipis i gairebé 1.200 nuclis associats, que representen més del 95% de la població catalana. A més, es preveu la instal·lació de més de 400 torres de telecomunicacions arreu del territori, convertint-se en la inversió pública més gran s'ha realitzat en aquest àmbit.

L'estratègia també planteja avançar cap a una administració més eficient, àgil i segura, en el marc de la qual es preveu redissenyar més de 1.800 tràmits en els pròxims tres anys. A més dels tràmits, l'estratègia proposa accions com l'alfabetització digital per apoderar la ciutadania i programes per impulsar el canvi cultural intern de l'Administració, així com un model d'atenció ciutadana que acompanyi les persones i implementi una comunicació clara per relacionar-se amb la ciutadania.

Totes les accions contemplades a l’estratègia estan en sintonia amb les àrees del benestar, les transformacions democràtiques, socials, verdes i, així com amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Organització de les Nacions Unides.

Afegeix un comentari nou