Arriba el dia de la Llibertat de Programari!

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Arriba el dia de la Llibertat de Programari!

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

Com cada 17 de setembre, el pròxim dissabte es celebra el Dia Internacional de la Llibertat de Programari, amb activitats per celebrar-ho arreu del món. Enguany, amb més activitats al territori català!

Com anys anteriors, el dia 17 de setembre és la data escollida per celebrar el Dia Internacional de la Llibertat de Programari, un esdeveniment que vol difondre les avantatges d'utilitzar programari lliure i de codi obert (FOSS, del anglès Free and Open Source Software).

FOSS és la terminologia emprada per agrupar aquell programari que segueix les quatre llibertat de programari que defineixen el Programari Lliure (si en voleu conèixer més, podeu llegir aquest article sobre les llibertats del programari lliure) i aquell que si bé no respecta les quatre llibertats, si que manté el seu codi accessible i obert a tothom.

L'objectiu d'aquesta diada és educar a la ciutadania en els beneficis d'utilitzar programari lliure d'alta qualitat en l'educació, en l'administració, a casa, ... a tots els espais de la nostra vida.

Aquest esdeveniment global es pot seguir arreu del nostre planeta (podeu veure'n el mapa) i té representació en el nostre territori.

Per primer any, podem assistir als actes organitzats a La Palma de Cervelló:

I com cada any des de fa sis, Caliu organitza les jornades de Programari Lliure a Barcelona:

Afegeix un comentari nou