Atta Community, canviant models d'aprenentatge

Autor/a: 
Xavi Aranda i Anna Sànchez - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Atta Community, canviant models d'aprenentatge

Autor/a: 
Xavi Aranda i Anna Sànchez - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Aquesta xarxa social té com objectiu canviar la forma d'aprendre dels estudiants. Les entitats infantils i juvenils poden utilitzar-la per reforç d'assignatures escolars.

Canviar el model d'aprenentatge, potenciar la implicació dels alumnes i estudiar millores pel sistema educatiu. Aquest és l'objectiu dels creadors d'Atta Community, un projecte que molts centres educatius estan començant a provar. De moment, els alumnes que ho han utilitzat parlen poc de la tecnologia, ja que possiblement ja estan acostumats a les xarxes socials, però sí que parlen dels mètodes i els projectes multidisciplinaris que es troben a l'interior d'Atta.

Però què és exactament Atta? Atta Community és una xarxa social pensada perquè el professorat la utilitzi a les seves classes. El funcionament és ben senill, el tutor penja una missió i els alumnes l'han de completar penjant anotacions en text, fotografies o dibuixos fets amb la pròpia tauleta. Un cop l'alumne ha completat la missió, pot comentar les missions dels seus companys o, fins i tot, compartir la seva experiència. Mitjançant aquestes missions, els alumnes complementen les lliçons que han après a classe.

Com a tota xarxa social, l'usuari té un potencial comunicatiu molt gran. Aquest fet, ja és interessant pel propi alumne. Però per fomentar l'interès dels alumnes en Atta, hi ha una part de gamificació. Les missions tenen premis, condecoracions, medalles... que el propi tutor i alumnes atorguen. Intentar fer una bona missió és fonamental per arribar al “Hall of fame”, un espai on els alumnes veuen el reconeixement reconegut per tothom, de la seva pròpia feina.

Una de les particularitats d'Atta Community és estudiar millores pel sistema educatiu. Investigadors de la Universitat de Vic, participen en Atta per realitzar cerques sobre les interaccions que fomenten l'aprenentatge. La xarxa social també incorpora algoritmes per detectar balances entre l'aprenentatge col·laboratiu i l'aprenentatge individual, intentant buscar un equilibri entre els dos indicadors.

Atta Community és una xarxa social realitzada amb HTML 5 i accessible des del navegador de qualsevol ordinador, mòbil o tauleta electrònica. Aprofitant la mobilitat del mòbil i la tauleta, els alumnes poden realitzar fotografies i adjuntar-les a les missions, o completar les missions en espais diferents als de l'escola.

De moment algunes escoles públiques estan utilitzant el projecte. Entitats juvenils, infantils poden aprofitar-les per realitzar reforços d'assignatures. Tot i així, alguna entitat també pot aprofitar aquesta xarxa per oferir les seves pròpies formacions personalitzades.

Afegeix un comentari nou