Barcelona serà la seu de la Wikimedia Hackathon 2018

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Panoràmica de Viena, ciutat que va acollir la Wikimedia hackaton del 2017 Font: By On tour - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8758961
Panoràmica de Viena. Ciutat que va acollir la edició d'enguany de la Wikimedia Hackathon. By On tour - Own work, CC BY-SA 3.0.
Un moment de la passada Wikimedia Hackathon 2017 Font: Autor de la fotografia: Shrini. Llicència d'ús CC BY 2.0
Un moment de la passada Wikimedia Hackathon de Viena. Imatge de Shrini. Llicència d'ús CC BY 2.0

Barcelona serà la seu de la Wikimedia Hackathon 2018

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

En aquesta trobada es presentaran moltes novetats que potenciaran les viquipèdies i les instal·lacions del programari MediaWiki. Organitzar la trobada és un reconeixement més de l'entitat Amical Wikimedia.

El 2018, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Amical Wikimedia, organitzaran una nova edició de la Wikimedia Hackathon. Aquesta trobada està orientada a desenvolupadors d'entorns Wikimedia, el gestor de continguts i altres projectes que hi ha darrera les Viquipèdies, i la comunitat d'usuaris i usuàries de les viquipèdies. Durant la trobada, molts desenvolupadors treballaran per millorar diversos aspectes del gestor de continguts, millorar la documentació que hi ha i difondre el concepte general de la wiki i les viquipèdies.

L'Escola d'Enginyeria de la UAB serà la seu principal d'aquesta Wikimedia Hackathon de Barcelona. La Universitat Autònoma de Barcelona ja ha col·laborat vàries vegades amb la Viquipèdia, amb projectes com: Arqueopèdia, Viquiclàssics, Gestió de la qualitat i Sistemes Encantats.

Aquesta serà la sisena edició de les Wikimedia Hackathon. La primera i la segona edició es va celebrar a Berlín, la tercera edició a Amsterdam, la quarta a Zuric, la quinta a Lió i la sexta a Jerusalem. A l'edició de Barcelona, la setena, es possible que hi hagin més de 250 participants de tot el món.

Per a més informació: Amical Wikimedia i Wikimedia Hackathón

Afegeix un comentari nou