Àmbit de la notícia
Informàtic

Com utilitzar les històries d’Instagram de la teva entitat?

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
María Eugenia Ifer
  • Segons Hubspot, les històries d’Instagram es fan servir per més de 400 milions de persones al dia.
    Segons Hubspot, les històries d’Instagram es fan servir per més de 400 milions de persones al dia. Font: Canva.
  • A les xarxes socials s'ha de publicar contingut de valor i amb una estratègia prèvia.
    A les xarxes socials s'ha de publicar contingut de valor i amb una estratègia prèvia. Font: Canva.

Les històries són un format de contingut temporal i dinàmic.

Segons Hootsuite, quasi 1.500.000 persones fan servir Instagram al món i la seva audiència principal són persones entre 18 i 34 anys. Per aquesta raó, és crucial que les entitats del tercer sector sàpiguen com funciona per poder arribar al seu públic objectiu.

Dintre de les funcionalitats que ofereix aquesta xarxa social una molt important són les històries, que tenen una ubicació destacada en la part superior de l’aplicació. Es tracta d’un contingut que té èxit i permet arribar a més persones que amb les publicacions ordinàries. Segons l’informe de HubSpot, ‘Instagram Engagement 2022’, la mitjana de persones seguidores a Espanya de comptes d’organitzacions sense ànim de lucre, que es troben a aquesta aplicació, és de 16.748.

Com funciona?

Les històries d’Instagram poden tenir una durada màxima de seixanta segons i el contingut desapareix després de vint-i-quatre hores, tot i que es pot destacar en el perfil del compte de l’entitat.

Per crear aquest contingut s’ha de seguir una sèrie de passos:

  • A la part baixa de l’aplicació es troba la icona ‘+’, s’ha de clicar i seleccionar l’opció, història que estarà a baix.
  • Es pot optar per pujar un vídeo que, anteriorment, s’hagi gravat, o bé, gravar en el moment.
  • Així mateix, es pot observar que hi ha una gran varietat d’opcions. Es pot afegir text, un enllaç, una enquesta i molt més. Des de Xarxanet s’ha creat un contingut específic per aprofundir sobre aquesta qüestió, que es pot consultar a ‘aquest enllaç’.
  • Un cop s’hagi creat el contingut, s’ha de clicar a la fletxa que surt a la part baixa dreta. Aquí s’ha de definir si es vol compartir a Instagram o també a Facebook, en cas que les comptes estiguin sincronitzades.

Quin contingut funciona millor?

És habitual trobar comptes d’Instagram que tot i que creen contingut de forma habitual, no tenen la base de persones seguidores que esperaven. Per tenir més probabilitats d’èxit, és crucial conèixer al públic que l’entitat vol dirigir-se. S’ha d’oferir contingut de valor i no només campanyes de màrqueting si el que es vol és captar seguidors i fidelitzar-los. A continuació es troben idees de continguts que poden ser interessants per a les persones seguidores.

  • Notícies d’actualitat del sector: el perfil de l’entitat pot tenir un esplai per actualitzar i informar a les persones sobre el seu sector. Les històries són un format perfecte, ja que aquest contingut s’elimina després d’un dia.
  • Ensenyar l’activitat de l’organització: si el que es vol és que les persones entenguin el que fa l’entitat, que millor manera que ensenyar les accions que es realitzen. Amb vídeos curs s’aconsegueix traslladar aquesta informació d’una manera dinàmica i propera.
  • Promoció d’esdeveniments i activitats: les històries permeten fer dues coses molt interessants quan es vol comunicar un esdeveniment, per una banda, es pot posar l’enllaç de l’activitat, i per l’altre, permet crear un compte enrere.
  • Contingut del blog i la web: com s’ha explicat es pot afegir un enllaç, funcionalitat que no permet ni les publicacions ordinàries ni els reels. Aquesta opció es pot fer servir per promocionar les entrades que es fan al blog de l’entitat o d’un contingut o pàgina de la web que es vol destacar. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari