El Big Data aterra al M4Social Day 2019

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
transformador de la tecnologia i la seva combinació amb l’ús de dades Font: m4Social
El M4Social Day vol posar el focus en el poder transformador de la tecnologia i la seva combinació amb l’ús de dades

El Big Data aterra al M4Social Day 2019

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

El M4Social Day 2019 de la Taula del Tercer Sector se centrarà en l'impacte social del Big Data. Es celebrarà el 18 de novembre a l’Auditori de la Fundació Abertis.

El Big Data està cada cop més present al nostre dia a dia. Els dispositius mòbils als que estem connectats generen milers de dades i això s’ha convertit en un gran negoci mundial.

"Cada dia veiem notícies sobre Big Data i se’ns recorda que les dades són el petroli del segle XXI. Tenim exemples molt negatius que afecten la privacitat, com el cas de Cambridge Analytica i d’altres que beneficien a grans corporacions. Però cal que no perdem la visió positiva del poder transformador de la tecnologia i la seva combinació amb l’ús de dades.", explica Quim Perelló, tècnic de comunicació de m4Social.

Amb l’objectiu d’acostar-nos a aquesta problemàtica i analitzar l'innegable potencial del Big Data en benefici dels reptes socials als quals s’enfronta el Tercer Sector, la quarta edició del M4Social Day se celebrarà el 18 de novembre de 9 a 13 h. a l’Auditori de la Fundació Abertis.

Des de l’organització, pensen que les dades ens poden proporcionar molt més coneixement de les necessitats reals de les persones i l'encreuament d’aquestes ens permet combinar informació de diferents àmbits.

"A banda, també tenim moltes possibilitats en el canvi de models organitzatius dins les entitats per agilitzar processos. L’ús de dades ens facilita treballar en les decisions que prenem i per tant, podrem planificar i preveure amb més coneixement", explica Perelló.


Un programa que afronta els nous reptes tecnològics del Tercer Sector

El programa, comptarà amb xerrades i tallers amb institucions i persones referents del món tecnològic, de la innovació social i l’economia col·laborativa.

El tret de sortida, serà una conferència inspiradora amb Javier Creus, fundador de Ideas for Change, una consultora d’innovació estratègica que ajuda a petites star-ups a treballar el seu l’impacte social.

A continuació, es realitzarà una taula rodona sobre els reptes de la gestió de la interoperabilitat en el govern electrònic amb Meritxell Benedí i Sonia Fuertes de l’Ajuntament de Barcelona; Josué Sallent de la Fundació TIC Salut Social i Xavier Trabado de la Taula del Tercer Sector.

Completa el programa un taller sobre visualització de dades organitzat per l’organització Data for Good, que treballa per promoure l’explotació de les dades per a projectes socials.

Totes les activitats són gratuïtes però és necessari realitzar inscripció prèvia a través de la web de l’esdeveniment.

Afegeix un comentari nou