Incorporació de NFC per a usos socials gràcies a Emovilia

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Incorporació de NFC per a usos socials gràcies a Emovilia

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Una de les novetats del Mobile World Congress és la expansió de la tecnologia NFC. La empresa catalana Emovilia està començant a implementar aquesta tecnologia per a usos socials. Els dos projectes presentats són E-NFCcard i E-VirtualPersonalTrainer.

La tecnologia NFC comença a expandir-se segons les últimes tendències vistes al Mobile World Congress. Aquesta tecnologia està pensada per intercanviar dades entre dispositius. Així podrem: pagar sense necessitat d'utilitzar una targeta de crèdit o identificar-nos sense necessitat d'ensenyar el carnet d'identitat. Un dels principals problemes d'aquesta tecnologia és que encara no està estandarditzada, i per tant cada fabricant opta per fer els seus propis xips NFC.

Una empresa catalana, Emovilia, va ser la pionera en utilitzar els xips NFC en el sector industrial. Degut a aquesta experiència van creure convenient començar a utilitzar aquesta tecnologia en usos socials i sanitaris. En aquesta edició del Mobile World Congress, han presentat dos dels seus projectes: el E-NFCcard i el E-VirtualPersonalTrainer.

  • E-NFCcard

El E-NFCcard és un projecte que pretén controlar els medicaments que prenem mitjançant un mòbil amb tecnologia NFC. Per una persona que estigui patint una malaltia i què hagi de medicar-se amb molts medicaments, pot ser de gran ajuda ja que amb aquest mòbil pot controlar el que ha pres i el que li falta per prendre. Per a ser efectiu, les caixes de medicaments hauran d'incorporar un adhesiu identificatiu perquè el mòbil pugui reconèixer, amb el xip NFC, de quin medicament es tracta. Les dades guardades al mòbil podran ser consultades pel metge del pacient per saber realment si s'està prenent la medicació.

Aquest projecte es materialitza amb un mòbil creat especialment per aquesta finalitat. Això és degut als problemes d'estandardització comentats prèviament.

  • E-VirtualPersonalTrainer

Aquest projecte és una polsera que portaran persones que necessitin una atenció mèdica més acurada. Per a fer-ho, Emovilia ha hagut de cercar materials electrònics flexibles. Amb aquesta polsera, una persona que estigui embarassada pot consultar al seu metge si pot menjar embotit o no. El metge, mitjançant un avís lluminós o sonor, li pot respondre la qüestió.

Amb aquests projectes Emovilia, està aconseguint introduir la tecnologia NFC als usos sanitaris i socials de la mateixa manera que ho va aconseguir amb el sector industrial. Per fer efectius aquests projectes, Emovilia està treballant amb fundacions hospitalàries per aconseguir tots els patrons de població possibles i introduir-los en E-NFCcard i E-VirtualPersonalTrainer.

Afegeix un comentari nou