Només el 8% de les ONG tenen una estratègia per a la transformació digital

Colectic
Treball en equip Font: Unsplash
Treball en equip Font: Unsplash
Participants de la campanya #votinvisible d'Arrels Fundació Font: Arrels Fundació
Participants de la campanya #votinvisible d'Arrels Fundació Font: Arrels Fundació

Només el 8% de les ONG tenen una estratègia per a la transformació digital

Colectic

Resum: 

Un estudi de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE i la Fundación PwC afirma que la transformació digital i els canvis que comporta són un repte per al tercer sector, així com una oportunitat per millorar el seu impacte i eficiència.

L'Institut d'Innovació Social d'ESADE i la Fundación PwC han presentar l'informe 'La transformación digital de las ONG. Conceptos, soluciones y casos prácticos', que pretén servir com a punt de partida per explorar el repte que suposa la transformació digital a les entitats socials.

Què és la transformació digital? Per què s'ha de tenir en compte des del tercer sector? Com es poden impulsar processos de canvi cap a organitzacions alineades amb aquest nou entorn digital? L'informe parteix d'aquestes preguntes, amb l'objectiu d'oferir una guia a les entitats per reflexionar i actuar davant dels canvis de la societat digital.

La transformació digital fa referència a aprofitar les oportunitats que sorgeixen de la mà de les tecnologies. Segons l'estudi, les entitats no lucratives es troben en l'etapa d'enlairament en l'àmbit digital. Només el 8% de les ONG té una estratègia digital definida com a tal. Això no vol dir que les entitats no estiguin prenent accions en aquest sentit. Sí que ho estan fent, però l'informe considera que els manca "una estratègia global com a entitat". Afirma que "per sobreviure com a organització serà necessari plantejar-se un canvi profund que transformarà les operacions i que podria fins i tot fer replantejar l'estratègia de l'entitat". Per tant, perquè la transformació digital sigui reeixida caldrà també adaptar la cultura organitzativa.

El document ofereix algunes claus per elaborar una estratègia digital i explica els canvis que caldria fer en els plans de màrqueting, comunicació i captació de fons, així com en la gestió interna. També fa un resum de les eines i serveis que tenen les entitats al seu abans per fer aquest procés. Per acabar, explica dos casos d'èxit d'organitzacions que han apostat per la transformació social. Són Save the Children i Arrels Fundació.

Afegeix un comentari nou