Nova edició del Wiki Loves Monuments 2012

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nova edició del Wiki Loves Monuments 2012

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El concurs Wiki Loves Monuments té l'objectiu de fotografiar i donar a conèixer els monuments del patrimoni cultural d'Europa. Totes les fotografies participants hauran d'estar sota llicència Creative Commons.

L'objectiu de la Wikipedia és crear una enciclopèdia gratuïta, lliure, accessible per a tots i totes, i creada per tothom qui vulgui. Difondre el coneixement mitjançant les milers de llengües que hi ha al món, escrit i avaluat per tota la comunitat d'usuaris que la formen. Sense la col·laboració d'aquest grup de gent que escriuen, avaluen o discuteixen els continguts que formen part de la Wikipedia, aquest projecte no existiria.

Però per aproximar a més gent els objectius de la Wikipedia, la Wikimedia Foundation va crear el 2010 el concurs fotogràfic Wiki loves monuments. Aquest concurs té com a objectiu fotografiar i donar a conèixer tots els monuments i patrimoni cultural d'Europa. El 2011 es va tornar a fer una edició i, pel que sembla, segons una piulada de l'Amical Viquipèdia, hi haurà una tercera edició per al 2012, que començarà el mes de setembre.

Les condicions per participar-hi són: escollir un dels monuments que et proposa la Wikipedia en aquesta pàgina i penjar la fotografia a la Wikipedia sota llicència "Creative Commons". En l'edició del 2011 van haver-hi diverses categories com les millors fotografies europees, dels Pirineus i la Mediterrània, de Catalunya i d'Andorra. Els premis per a les millors fotografies són diversos i els pots trobar en aquesta pàgina.

Amb aquest concurs és possible augmentar les fotografies de la llarga llista de monuments que hi ha a la Wikipedia, tot fomentant la participació dels usuaris.

Afegeix un comentari nou