Presentada la segona edició del Programa esTICenllaçat

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Presentada la segona edició del Programa esTICenllaçat

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

El programa compta amb l'ajuda de voluntaris i voluntàries que treballen les necessitats digitals del món associatiu.

La segona edició del Programa esTICenllaçat es va presentar el passat 14 de març, en el marc de la presentació dels resultats de la primera edició. L'objectiu inicial del programa, és millorar l'ús i l'aprenetatge de les TIC en les organitzacions no governamentals d'àmbit català. Per a fer-ho, hi ha un contacte directe entre empreses, voluntariat i les entitats, associacions i ONGs que necessiten aquest assessorament.

La primera edició de l'esTICenllaçat, ha tancat amb 9 projectes acabats i amb la col·laboració de 37 voluntaris i voluntàries. Totes aquestes persones han invertit un total de 5269 hores de treball en aquests 9 projectes. Algunes de les entitats que han participat en aquesta primera edició són: Sport2Live, Punt de Referència, Banc de Recursos, Ared, Fedaia, Fundació Familia i Benestar, Fundació Finestrelles i Aura.

Durant l'acte es va presentar la experiència de la transformació digital del Banc dels Aliments. Aquesta entitat es dedica a distribuir aliments, d'una manera eficaç, equitativa i transparent. Per aquest fet, les TIC són imprescindibles en el dia a dia del Banc dels Aliments. Mitjançant esTICenllaçat, l'entitat disposa de diferents eines que faciliten una actuació ràpida i un major accés a la informació entre treballadors i entitats socials municipals.

Vols col·laborar en el projecte #esTICenllaçat? from CTecno on Vimeo.

El funcionament de l'esTICenllaçat és ben senzill. Primer hi ha un diagnòstic de les necessitats digitals de les entitats. Després, hi ha un equip de voluntariat, format per 3, 4 o 5 persones que treballen per aquestes necessitats. Cada persona voluntària, ofereix 22, 40 o 80 hores totals del seu temps lliure. Al final l'entitat acaba introduïnt-se en el món digital de la mà del voluntariat que forma part d'esTICenllaçat.

Per a més informació: Cercle Tecnològic de Catalunya i Fundació Real Dreams.

Afegeix un comentari nou