Àmbit de la notícia
Informàtic

Com podem millorar el posicionament seo?

Autor/a
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
  • Els robots dels cercadors funcionen com unes aranyes. Visiten totes les pàgines d'internet del món
  • Un cop arriben a una pàgina, cerquen informació rellevant.
  • Quan troben informació rellevant, depenent de l'algoritme la seleccionen o no.
  • Amb Google AdWords podreu esbrinar quines són les paraules claus més adients
  • Amb un navegador web de text, podreu veure com els robots veuen les pàgines web

Tenir una web ben posicionada és una tasca molt difícil. Tot i així, amb unes quantes recomanacions podeu aconseguir que la vostra classificació millori.

El món del posicionament web és una constant aventura. Cada dos per tres els algoritmes de cerca es canvien i el fet que aquests siguin secrets provoca una certa incertesa sobre si les coses s'estan fent bé. Per sort hi ha gent que es dedica a esbrinar aquests algoritmes i provar com funcionen. Tot i què aquests experts cobren molts diners en analitzar una pàgina web, heu de tenir present que amb unes quantes recomanacions també podreu millorar el vostres posicionament.

Els cercadors d'Internet (Google, Bing, Ask...) funcionen de la mateixa manera. Les seves funcions principals són les següents:

  • Rastrejar i indexar. Visitar totes les pàgines que hi ha a Internet mitjançant uns programes robots anomenats aranyes. A cada visita que realitzen, les aranyes recullen informació que després portaran al cercador. Quina informació recullen les aranyes de la vostra pàgina web?
  1. Continguts de text: títols que coincideixin amb paraules claus, notícies, paraules en negretes i paraules en cursiva. És molt important utilitzar paraules claus dins els continguts. Intenteu d'alguna forma que els vostres continguts responguin preguntes que es formulen els usuaris davant d'un cercador, com per exemple: «com puc fer-me voluntari?»
     
  2. Les etiquetes: són les paraules com categoritzeu les notícies i el contingut de la vostra pàgina web. Aquestes etiquetes i categories, haurien de coincidir amb paraules claus. Aquestes paraules claus són les paraules que els usuaris escriuen als cercadors per cercar informació.
     
  3. Títols i etiquetes «alt» de les imatges: els robots aranyes no poden identificar les imatges. Però si vosaltres ompliu els camps «títol» i «alt» de la vostra pàgina web amb una descripció de la imatge, els robots aranyes podran fer-se una idea del que representa la imatge.
     
  4. Enllaços: els enllaços que poseu d'altres pàgines. És interessant mantenir una política d'incloure enllaços als vostres continguts. Si no ho feu, tampoc ho faran els altres. El que es busca és que amb la complicitat, pugueu guanyar enllaços cap a la vostra pàgina web.
     
  5. Mapa de la web: és una arxiu xml que descriu el total de pàgines que conté la vostra pàgina web i l'historial de canvis que s'efectuen a la pàgina web. En el cas que utilitzeu un gestor de continguts com Wordpress, hi han extensions que realitzen aquesta funció.
     
  6. Si la vostra pàgina utilitza moltes animacions amb flash, javascript o jquery, intenteu esbrinar si la informació que pengeu realment ho pot detectar un robot aranya. Amb un navegador de text simple, podreu veure.
     
  7. Els robots aranyes també rastregen les xarxes socials i totes les altres pàgines del món, per tant tots els enllaços a la vostra pàgina web que es publiquen a les xarxes i a altres pàgines, també els recullen perquè són importants.
     
  8. També són importants les publicacions que feu a les xarxes socials des dels vostres canals. A cada publicació hauríeu d'afegir l'enllaç de la vostra pàgina web on hi ha la notícia de la qual esteu parlant. Intenteu evitar els escorçadors d'enllaços ja que impedeixen registrar la vostra pàgina web.
     
  • Càlcul de la rellevància. Un cop els robots aranyes han fet la feina, tornen cap als servidors del cercador amb tota la informació que han recollit de la vostra pàgina web. Amb aquesta informació fan el següent.
     
  1. Cada cercador utilitza diferents algoritmes per saber si el contingut de la vostra pàgina és rellevant o no. Per exemple l'algoritme de Google «Penguin» és l'encarregat de la qualitat dels enllaços i l'algoritme de Google «Hummerbird» és l'encarregat de les cerques humanes.
     
  2. L'algoritme que analitza la rellevància té en compte si el contingut de la pàgina web és de qualitat i respon les preguntes que l'usuari està cercant.
     
  3. S'analitza si dins el contingut (títol, text, text en negretes, etiquetes) hi ha paraules claus que els usuaris fan servir per cercar informació als cercadors. Amb Google Adwords podreu esbrinar les paraules claus més rellevants.
     
  4. L'algoritme analitza si aquell contingut és fresc (s'ha anat actualitzant), rellevant i té molt de ganxo. El ganxo és real quan les persones que visiten la pàgina web, tornen a visitar-la a cercar més informació.
     
  5. L'algoritme també penalitza si hi ha contingut duplicat o es repeteixen masses paraules claus a l'estil "spam". Si voleu que no us penalitzin no escriviu 100 vegades la paraula «voluntaris» en un contingut que faci referència al voluntariat.
     
  6. L'algoritme també penalitza quan dupliqueu continguts o copieu continguts sencers d'altres llocs.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari