Softcatalà fa 20 anys

Colectic - Informàtic
Softcatalà compta amb bon equip de voluntaris i voluntàries Font: Softcatalà
Softcatalà compta amb bon equip de voluntaris i voluntàries Font: Softcatalà

Softcatalà fa 20 anys

Colectic - Informàtic

Resum: 

Aquesta associació té com a objectiu fomentar l'ús del català a la informàtica, a Internet i a les noves tecnologies en general. El seu aniversari ha tingut lloc el 2 d'octubre.

Softcatalà està formada per persones voluntàries com ara estudiants, professionals i usuaris i usuàries d'informàtica que provenen de diferents disciplines: la enginyeria informàtica, la filologia, el disseny i la traducció.

Es va presentar públicament l'any 1998 amb la traducció del navegador Netscape al català. La seva tasca va continuar traduint el paquet lliure Mozilla.org (que inclou el navegador Firefox i el client de correu electrònic Thunderbird), el paquet d'ofimàtica OpenOffice.org, el processador de textos Abiword i el gestor de fulls de càlcul Gnumeric.

Gràcies a un acord de col·laboració amb el cercador Google, l’any 2001 Softcatalà va traduir la seva interfície a la llengua catalana i més tard va participar en l’adaptació del motor de cerques de pàgines en català.

Aquesta associació ha participat en la popularització del sistema operatiu lliure GNU/Linux. Ha traduit al català l’entorn GNOME i les eines de configuració i instal·lació de les distribucions Mandrake i Fedora.

Una gran aposta de Softcatalà des d'un bon començament ha estat crear recursos lingüístics lliures, com un glossari de termes, una guia d’estil per a la traducció de programari i un corrector ortogràfic.

D'entre els premis que ha rebut l'associació destaquen el Premi Nacional de Cultura i el Premi Pompeu Fabra en la categoria de comunicació i noves tecnologies, atorgats per la Direcció General de Política Lingüística.

Afegeix un comentari nou