Softcatalà presenta un conjunt d’eines relacionades amb la llengua catalana

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Dos membre de Softcatalà treballant en les traduccions d'unes eines. Imatge de Jesús Corrius. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Jesús Corrius. Llicència d'ús CC BY 2.0
Dos membre de Softcatalà treballant en les traduccions d'unes eines. Imatge de Jesús Corrius. Llicència d'ús CC BY 2.0
La feina de Softcatalà es basa en el voluntariat. Imatge de Jesús Corrius. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Jesús Corrius. Llicència d'ús CC BY 2.0
La feina de Softcatalà es basa en el voluntariat. Imatge de Jesús Corrius. Llicència d'ús CC BY 2.0

Softcatalà presenta un conjunt d’eines relacionades amb la llengua catalana

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

L’entitat ha presentat tot un conjunt d’eines que ajudaran a les persones que estan aprenent la llengua catalana. Moltes eines recullen diferents formes i dialectes de la llengua catalana.

Softcatalà ha presentat aquest mes de maig un conjunt d’eines, que poden ajudar molt a les persones que actualment estan aprenent la llengua catalana. Tot el conjunt d’aplicacions ha estat desenvolupat pel mateix equip de Softcatalà, i es poden trobar en la secció «Diccionaris i eines» de la pàgina web de l’entitat.

Softcatalà és una associació sense ànim de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector d’Internet i les noves tecnologies. Per a fer-ho utilitzen programari lliure i elaboren recursos i eines de distribució gratuïta.

El conjunt d’eines són els següents:

 • L’hora en català.
  • És una aplicació que permet veure com es diu en català l’hora actual o una hora especifica que li indica la persona usuària. L’hora s’indicarà en les regles que especifiquen la Gramàtica essencial de la llengua catalana, el sistema de campanar i el sistema de campanar tradicional.
 • Separador i comptador de síl·labes.
  • Aquesta eina permet separar i comptar les síl·labes de diferents paraules en català. L’eina segueix les regles habituals i permet separar paraules a final de línia i el recompte mètric en poesia. Mitjançant l’eina podreu dividir i comptar paraules, frases o poemes sencers, mitjançant diversos sistemes de recomptes de síl·labes.
 • Nombres en lletres.
  • Aquesta eina té com a funció escriure una xifra en lletres. Mitjançant l’eina, haureu d’escriure en dígits, el número que voleu saber com s’escriu. L’eina us mostrarà com s’escriu aquell número automàticament. Aquest sistema permet saber com s’escriuen els números en les formes valencianes i de les balears.
 • Conjugador de verbs.
  • Aquesta eina recull 10518 verbs de tot el domini lingüístic que es generen a partir dels diccionaris ortogràfics desenvolupats per Softcatalà. L’eina incorpora també les variants i els dialectes de la llengua catalana.

Afegeix un comentari nou