Surten a la llum les novetats de la nova versió d’Ubuntu

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Cada vegada més, Ubuntu s'està especialitzant amb moltes millores tecnològiques. Imatge de David Junyent. Llicència d'ús CC BY NC ND 2.0 Font: David Junyent. Llicència d'ús CC BY NC ND 2.0
Cada vegada més, Ubuntu s'està especialitzant amb moltes millores tecnològiques. Imatge de David Junyent. Llicència d'ús CC BY NC ND 2.0
Ubuntu s'ha convertit en una porta d'entrada al programari lliure. Imatge de Sense Hofstede. Llicència d'ús CC BY SA 20 Font: Sense Hofstede. Llicència d'ús CC BY SA 20
Ubuntu s'ha convertit en una porta d'entrada al programari lliure. Imatge de Sense Hofstede. Llicència d'ús CC BY SA 20

Surten a la llum les novetats de la nova versió d’Ubuntu

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

La nova versió d’Ubuntu es podrà descarregar lliurement el 23 d’abril. Aquesta nova versió presenta noves millores tècniques.

Ubuntu, la distribució de GNU/Linux, presentarà nova versió el pròxim 23 d’abril del present any. Per tradició, Ubuntu presenta noves versions, cada 6 mesos, el mes d’octubre i el mes d’abril. Aquestes versions tenen un suport fins que surt una nova versió. Però cada dos anys presenten una versió amb suport de llarga durada sota l'acrònim LTS. Les versions LTS tenen suport durant cinc anys. 'Focal Fossa' és una versió LTS.

La nova versió d’Ubuntu, la 20,04, porta per nom ‘Focal Fossa’. El nom és originari d’un animal de l’illa de Madagascar que és molt semblant a un gat. Segons el portal Phoronix, aquesta nova versió comportarà tot un seguit de millores que són les següents:

  • Es podrà programar amb Python 3. Python és un llenguatge de programació amb una sintaxi molt resumida.
  • Millores del rendiment de GNOME. GNOME és l’entorn d’escriptori gràfic amb el qual operem dins Ubuntu.
  • Millores en el suport i ‘drivers’ de reconeixement d'empremta dactilar.
  • Millores en la seguretat dels USB.
  • S’afegirà ‘GameMode’ de Feral al codi d’Ubuntu per optimitzar el rendiment del sistema per les persones que juguen amb videojocs.
  • Millores de l’instal·lador Ubiquity d’Ubuntu per aquelles persones que desitgin fer instal·lacions d’escriptori en RAID.
  • Actualitzacions de LivePatch d’Ubuntu.
  • Se seguirà millorant el suport per a ZFS/Zsys.
  • Es podria habilitar el suport de NVENC en els binaris Ffmpeg d’Ubuntu, per proporcionar codificació de vídeo basada en GPU NVIDIA.

Ubuntu és una distribució GNU/Linux de programari lliure. És una de les distribucions GNU/linux més instal·lades en ordinadors i una de les portes d’entrades en el programari lliure. A més a més, Ubuntu és totalment gratuït. A Catalunya hi ha una comunitat d’usuaris i usuaries d’aquesta distribució.

Afegeix un comentari nou