Telegram ja parla en català!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Telegram ja parla en català!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'aplicació per android de missatgeria instantània ha estat traduïda al català gràcies al treball de molts voluntaris i entitats. Telegram és programari lliure.

Telegram, el servei de missatgeria instantània, creada pel propietari de Vk, l'anomenat Facebook rus, ja té la seva versió al català. Aquesta traducció ha estat possible gràcies a l'esforç de molts voluntaris que s'han coordinat mitjançant l'ús de la plataforma Transifex.

La versió de Telegram per Android, disposa de la llicència GPLv3. Això significa que l'usuari final de l'aplicació pot utilitzar, compartir, estudiar, copiar i modificar el codi del programari. Una de les principals característiques del programari lliure és que el codi font de l'aplicació, ha d'estar disponible per a tothom. En el cas de la versió per Android de Telegram, així és. El codi està disponible a GitHub perquè tothom el pugui estudiar, modificar o traduir a qualsevol llengua.

A la traducció han participat molts voluntaris i, una vegada més, l'entitat SoftCatalà. SoftCatalà és una entitat responsable de moltes de les traduccions que s'estan utilitzant en programes com el Open Office, Libre Office, Thunderbird, Firefox...

Font d'informació: ycom

Comentaris

Pel sistema iOS - Mac encara no, suposo.

Afegeix un comentari nou