Una aplicació fa més accessibles les cases de les persones amb demència

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una aplicació fa més accessibles les cases de les persones amb demència

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Una aplicació ajuda a les persones amb demència a moure's per dins el seu habitatge. L'aplicació compleix amb els 10 principis d'ambientació per a persones amb Demència.

3D Dementia-Friendly Home és una aplicació per a dispositiu mòbil desenvolupada per ajudar a les persones que pateixen demència. L'apli ha sigut programada per la Fundació Alzheimer's Australia Vic i va ser presentada el passat 16 de març. L'objectiu de l'aplicació és visualitzar la casa amb l'ajuda d'uns mapes i unes icones. El mapa ajuda a situar-se dins la casa i les icones ajuden a reconèixer els objectes. Cada vegada que cliques sobre una icona, l'aplicació explica a l'usuari de quin objecte es tracta.

Amb la visualització de les icones, també s'ajuda a l'usuari a diferenciar els objectes que estan en ambients cromàtics similars. L'aplicació segueix els 10 principis d'ambientació per a persones amb Demència. Aquests principis estan orientats per adaptar la casa perquè sigui més adaptada per al pacient. Aquests principis van ser descrits pels acadèmics Richard Fleming i Kirsty Bennett, tots dos de la Universitat de Wollongong. Aquests principis descriuen com hauria de reduir-se l'estimulació visual, que causa estrès a les persones amb Demència, i com es poden descriure rutes personalitzades lliure d'obstacles.

L'aplicació està disponible tan per iOS, amb un preu de 1,99$, com per Android, 2,99$. Tot i que és pot visualitzar per telèfon mòbil, és recomanable utilitzar l'aplicació en una tauleta mòbil. Mitjançant la tauleta, es pot visualitzar millor el mapa o les imatges de l'interior de l'habitatge.

Per a saber-ne més: Fundació Alzheimer 's Australia Vic

Afegeix un comentari nou