Una app contra la violència masclista

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Una app contra la violència masclista

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha encarregat la programació d'una app que permetrà trucar directament al 112 en cas de patir una agressió de violència masclista. L'app permetrà geolocalitzar la víctima de l'agressió.

El passat 22 de setembre, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el Pla de Seguretat i Atenció a les víctimes de violència masclista. Dins d'aquest pla hi han diferents mesures per actuar contra la violència masclista. Una d'elles és la posada en marxa d'una aplicació per a mòbils que permeti trucar directament al 112 en cas de patir una agressió de violència masclista.

L'aplicació té un component innovador. La trucada permetrà conèixer la geolocalització exacte de la persona que està patint una agressió de violència masclista. Mitjançant aquesta geolocalització, els cossos policials podran actuar amb més rapidesa. El temps de resposta d'aquestes trucades serà molt més inferior de lo habitual.

El Pla de Seguretat i Atenció a les víctimes de violència masclista, també incorpora la creació d'una pàgina web per a joves que poden haver sigut o estant sent maltractades. L'objectiu d'aquesta pàgina web és conscienciar a les joves que hi ha una sortida i assessorar-les sobre com trencar aquest cicle d'agressions.

Per a més informació: Social.cat i Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica

Afegeix un comentari nou