Webinar "Eines de gestió per a entitats II. CiviCRM"

Associació per a Joves TEB - Informàtic
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Webinar "Eines de gestió per a entitats II. CiviCRM"

Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Aquesta ha estat la tercera conferència del cicle de webinars sobre tecnologia organitzat per xarxanet.org. En Francesc Bassas hi va presentar l'eina CiviCRM que pot ajudar les entitats en la comunicació amb la seva base social.

El 12 de gener de 2017 es va emetre en directe el tercer webinar del cicle sobre tecnologies i el món associatiu de xarxanet.org. Portava per títol "Eines de gestió per a entitats II. CiviCRM" i va anar a càrrec de Francesc Bassas, desenvolupador i consultor TIC.

Per començar la conferència online, Eneida Iturbe, tècnica del Teb i col·laboradora de xarxanet.org, va fer la presentació del ponent, així com dels serveis d'assessorament de xarxanet.org. Després va donar pas al Francesc Bassas.

Aquest ha estat el segon webinar sobre eines de gestió. A l'anterior, Jaume Albaigès, consultor TIC per a entitats, va introduir el concepte de CRM, Customer relationship management (Gestió de la relació amb clients), i va explicar el funcionament d'una d'aquestes eines: SinergiaCRM. En Francesc Bassas va iniciar la seva xerrada afegint algunes claus sobre els CRM que no es van tractar al webinar anterior. Per exemple, va aclarir alguns tòpics, va oferir consells i va explicar els passos a seguir a l'hora de començar a treballar amb un CRM (recollida de requisits; implementació; i suport als usuaris, manteniment i evolutius.

CiviCRM, una eina de codi obert amb tota una comunitat al darrera

Tot seguit, va introduir l'eina CiviCRM, un programari de codi obert pensat i desenvolupat des del tercer sector per al tercer sector. A CiviCRM canvien el "Customer" del nom per "Constituent": Constituent relationship management. És una eina que s'utilitza arreu del món i que compta amb una comunitat que vetlla pel manteniment, el suport, el desenvolupament i la traducció de l'eina.

CiviCRM s'instal·la sobre els gestors de continguts (Wordpress, Drupal, Joomla!) i així s'integra fàcilment amb formularis web. En Francesc va mostrar algunes exemples de formularis d'inscripció, pàgines de donació... creats amb CiviCRM.

CiviCRM ofereix a la seva plana web un usuari de prova per poder experimentar l'eina abans de decidir si ens pot interessar o no. En Francesc va ensenyar aquesta interfície i va convidar les entitats a provar-la. Va acabar el webinar responent a les preguntes que havien plantejat les persones que van seguir el webinar en directe.

Pots consultar la presentació del Francesc Bassa en aquest enllaç.

L'avantatge de seguir els webinars en directe és que pots interactuar amb els/les ponents i fer preguntes que respondran en el moment. Tot i així, si no et van bé la data i l'hora, els podràs visualitzar quan et vagi bé, ja que queden publicats com un vídeo al canal de Youtube de Xarxanet Associacionisme. També els trobaràs a l'apartat de Webinars de xarxanet.org, on, a més a més, s'aniran anunciant propers cicles de webinars.

Afegeix un comentari nou