Àmbit
Informàtic

15 aplicacions per monitoritzar la presència de la teva entitat a les xarxes socials

Autor/a
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Aquest recull pot ajudar molt a analitzar la presència de la teva entitat a les xarxes socials. Captar tota la informació que es genera de la vostra entitat és molt important. Algunes d'aquestes eines ja han estat explicades en altres recursos de Xarxanet.

Avui en dia, per una entitat, estar present a les xarxes socials és important. Ja hem explicat moltes vegades que no cal estar-hi presents en totes. Abans de fer el registre, s'ha de pensar bé si cal estar present o no en aquesta xarxa. Però un cop ja hi esteu dins, és interessant també saber analitzar si la vostra presència causa repercussió o no. És de lògica que amb una xarxa social ben gestionada podeu guanyar més socis o voluntaris. Depèn del que publiqueu i com ho publiqueu, el feedback pot ser positiu o negatiu

 

Amb aquest recurs us presentem 15 eines que us poden ajudar a gestionar les xarxes socials i analitzar la vostra presència en elles. Totes són gratuïtes, encara que algunes d'elles disposen de versió de pagament amb moltes més opcions.

Índex

15 aplicacions per monitoritzar la presència de la teva entitat a les xarxes socials

  1. BackTweets: És un cercador centrat en Twitter per saber qui està parlant de la vostra entitat i el que està dient. Es pot arribar a buscar informació de pàgines sense el prefixe “www”. També podeu cercar per comptes d'usuari o etiquetes. Útil per saber la informació que corre per Twitter sobre la vostra entitat.
     
  2. Buffer: Amb Buffer podreu utilitzar diferents comptes de Twitter, Facebook i Linkedin a la vegada; publicar informació i fins tot programar un calendari de publicacions. Inclou una anàlisis detallada pel contingut publicat.

     
  3. Facebook Insights: És una eina incorporada a Facebook que ofereix als administradors de pàgines d'admiradors, estadístiques detallades de les publicacions realitzades, dels nous admiradors, de la gent que parla de la pàgina, la demografia o de la gent que ha marxat de la pàgina.

     
  4. Google Alerts: Amb Google Alerts, podrem rebre correus electrònics quan algú publica algun contingut amb el nom de la vostra entitat o la informació que a vosaltres us interessi. Podreu configurar les alertes de diferents formes periòdiques: diàriament, setmanalment, mensualment...

     
  5. Hootsuite: Hootsuite és una gran eina que serveix per publicar contingut a diferents xarxes socials. Es pot publicar un contingut a totes les xarxes que vosaltres voleu. També podeu visualitzar totes les xarxes socials que esteu presents i programar publicacions de contingut. La versió de pagament permet realitzar estadístiques d'impacte de publicacions. Anteriorment ja es va publicar un altre recurs sobre aquest genial eina.

     
  6. IceRocket: IceRocket és un recurs gratuït que serveix per monitoritzar tot el que s'està parlant a la web, blocs, Twitter i Facebook, sobre la vostra entitat. També incorpora un servei de gràfiques d'estadístiques per poder analitzar bé totes les referències.

     
  7. Klout: Amb Klout podem analitzar la influència que disposem a Internet. Mitjançant la puntuació que ens dona l'eina, podem saber si realment influenciem molt o no. És una eina que s'està utilitzant molt per estudiar l'impacte d'algunes campanyes publicitàries.

     
  8. Mention: És una aplicació disponible per iPhone i Android per monitoritzar el nom de la teva entitat. Amb l'aplicació es poden crear alertes de notificació, que us faran estar al dia de tota la informació generada amb el nom de la vostra entitat.

     
  9. NetVibes: NetVibes és un escriptori que es pot configurar amb múltiples opcions: lector RSS, informació del temps o cerques guardades mitjançant Google. Mitjançant aquestes cerques, podem conèixer a primera mà tot el que es diu sobre la nostra entitat. A Xarxanet – Tecnologia, ja vam publicar un recurs molt interessant sobre aquesta aplicació.

     
  10. PinPuff: PinPuff és molt similar a Klout però amb la condició que només està basat en Pinterest, aquella xarxa social que a Xarxanet-Tecnologia ja hem fet un recurs. Mitjançant PinPuff podem esbrinar com son d'importants les imatges que pengem a Pinterest i quin efecte té sobre la nostra entitat.

     
  11. Pinterest Web Analytics: Incorporat a Pinterest, dona molta informació sobre com la gent interactua amb les imatges guardades a la vostra pàgina web o bloc. Es pot anar seguint l'origen de la imatge i el destí, dins de Pinterest. Molt útil per saber a qui li interessa les vostres imatges.

     
  12. Plugg IO: Amb Plugg IO, podem tuitejar des de múltiples comptes, afegir suggerències de seguidors, automatitzar sindicacions via blocs i trobar noves fonts d'informació. Molt útil per publicar contingut i buscar informació sobre la nostra entitat.

     
  13. Social mention: Social Mention és una plataforma d'anàlisis a temps real i un buscador d'informació de diferents eines 2.0. Les eines 2.0 són les següents: Twitter, Facebook, FriendFeed, YouTube, Digg, Google...

     
  14. Tweet Beep: Tweet Beep és molt similar a Google Alerts, amb la diferència que ens reporta alertes d'informació generada a Twitter. Podem rebre alertes diàries per correu electrònic sobre diferents cerques a Twitter.

     
  15. Tweet Deck: Tweet Deck és una aplicació per dispositiu mòbil i ordinador que permet publicar contingut a diferents xarxes socials com Twitter, Facebook o Foursquare.

 

Comparteix i difon