5 funcionalitats de Gmail que no coneixes

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Gmail compta amb més de 1.500 milions d'usuàries arreu del món. Font: Pixabay. Font: Pixabay
Gmail compta amb més de 1.500 milions d'usuàries arreu del món. Font: Pixabay.

5 funcionalitats de Gmail que no coneixes

Colectic - Informàtic
Resum: 

El servei de correu electrònic de Google és un dels més usats a escala mundial, però amaga moltes funcions que fan més senzilla l'experiència d'usuària.

Gmail és el servei de correu electrònic de Google. Va ser creat l'any 2004 i va estar més de cinc anys en proves, abans que Google, la seva empresa matriu, el considerés com a un producte acabat.

Actualment, aquest servei compta amb més de 1.500 milions d'usuàries registrades i fa ja més de deu anys que el correu electrònic de Google va aconseguir superar a Outlook, el seu homòleg de Microsoft.

És important destacar que, tot i tractar-se d'un servei de correu electrònic gratuït, Google aconsegueix remuneració de Gmail mostrant anuncis als usuaris que utilitzen aquest servei.

Dreceres del teclat

Les dreceres de teclat són combinacions de tecles que ens proporcionen una alternativa a l'hora de realitzar quelcom que normalment faríem amb el ratolí de l'ordinador.

Algunes de les dreceres més conegudes són aquelles que permeten copiar – amb la combinació de tecles Control + C – i enganxar – Control + V.

A Gmail, però, hi ha tres dreceres que poden ser-nos de molta utilitat.
Tecla C, per escriure un correu electrònic nou.
Tecla R, per respondre a un correu electrònic.
Tecla E, per arxivar un correu electrònic.

És important recordar que perquè aquestes dreceres funcionin s'han d'haver activat prèviament. Per fer-ho, només cal anar al menú de 'Configuració' al marge superior dret de Gmail. Allà s'ha d'escollir 'General' i buscar l'opció 'Activa les tecles de drecera'.

Imatge del menú que permet activar les dreceres del teclat. Font: Colectic.  Font: Colectic

Programació de correus electrònics

Una de les funcionalitats més útils que ens ofereix Gmail és la de programar correus electrònics per fer que s'enviïn quan desitgem, sense necessitar d'haver de redactar-los en el mateix moment.

Per fer-ho, un cop tinguem redactat el correu electrònic que volem programar, hem de clicar a la fletxa que està just al costat del botó d'enviament.

Imatge del menú que programar l'enviament de correu electrònics. Font: Colectic. Font: Colectic

A continuació, s'obre un menú que ens permet escollir el dia i l'hora en què volem que el missatge s'envïi. Un cop programat, el correu quedarà a la safata de sortida, indicant per a quan l'hem programat. Si fos necessari modificar qualsevol informació, es pot tornar a editar abans del dia i l'hora de la programació.

Imatge de la safata de sotida dels correus programats. Font: Colectic. Font: Colectic

Desfer l’enviament d’un correu

Si ens hem equivocat en enviar un correu electrònic i volem fer que el contingut no arribi a la persona destinatària, podem desfer-ne l'enviament. Per fer-ho haurem de recórrer al botó de 'Configuració' situat al marge dret de la pantalla i, un cop allà, entrar al menú 'General'. Dintre d'aquest menú només haurem de seleccionar l'opció 'Desfer l'enviament' i configurar-la amb el tempsde marge que es necessiti.

Imatge del menú per desfer l'enviament d'un correu electrònic. Font: Colectic. Font: Colectic

Silenciar converses

Si el nostre correu electrònic ha estat inclòs en un fil amb d’altres usuàries, és possible que ens arribin molts correus amb converses que, potser, no ens interessen. Per a casos com aquest, Gmail té una funció per silenciar les converses. És tan fàcil com clicar als tres punts que apareixen al marge superior dret del correu electrònic i seleccionar l’opció ‘silenciar conversa’.

Configuració de respostes predefinides

En el cas que hàgim de respondre de manera repetitiva a determinades converses de correu i vulguem agilitzar aquest procés, Gmail ofereix l’opció de crear respostes predeterminades.

Per fer-ho hem d’anar al botó de ‘Configuració’ situat al marge dret de la pantalla i, un cop allà, entrar al menú ‘Opcions avançades’, on s’han d’activar les plantilles de respostes.

Un cop activada aquesta opció, quan redactem un correu i cliquem al menú representat amb tres punts que hi ha a la barra d’enviament podrem seleccionar la resposta predeterminada que vulguem o bé crear-ne de noves.