Guia de Google Ads (I)

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Els anuncis de text de Google Adwords es mostren a dalt i baix dels resultats de cerca Font: Colectic
Els anuncis de text de Google Adwords es mostren a dalt i baix del resultat de les cerques.
El display de Google Adwords són diferents zones on es poden mostrar anuncis més enriquits. Font: Colectic
Les zones de display estan reservades per mostrar anuncis més enriquits.
Imatge que descriu la diferència entre resultats de cerca de pagament i resultats de cerca gratuïts Font: Google
Els resultats de cerca de Google poden ser de pagament i gratuïts. Els de pagament són els de dalt de tot.
Captura imatge del nou panell de control de Google Adwords Font: Colectic
El nou panell d'administració de Google Adwords és molt més pràctic que l'anterior.

Guia de Google Ads (I)

Colectic - Informàtic
Resum: 

Moltes entitats ja publiquen anuncis a xarxes socials com Facebook, Twitter i Instagram. Tot i així, avui en dia, hi ha més gent que cerca termes a Google, que no a les xarxes socials.

Mica en mica, les entitats, les ONGs i les associacions sense ànim de lucre, entren en el món de la publicitat digital. Moltes d’elles ja publiciten els seus esdeveniments, la seva identitat o les seves accions a xarxes socials com Facebook, Twitter o Instagram. El món de les xarxes socials és molt interessant, però cal tenir present que no hi és tothom. No tothom té un compte a Facebook, Instagram o Twitter. O, molta gent té compte en aquestes xarxes socials però no hi entra mai.

Així doncs, quin és el terreny on la gran majoria de gent hi entra digitalment? Aquest terreny són els cercadors. De cercadors n’hi han varis, com Google, Bing i Yahoo. Tots tres tenen sistemes de publicitat digital. Però el més veterà de tots és el sistema de Google. Anem doncs a descobrir, com funciona la publicitat digital en el món de Google.

Per a fer-ho ho farem en dos parts. Aquesta primera part descobrirem uns quants conceptes bàsics sobre Google Adwords. La segona part, començarem a descobrir com publicar anuncis.

Per a què us pot servir Google Ads?

Avui en dia és molt important que us coneguin, que transmeteu la vostra missió i objectius i que la feu arribar a tothom. Per a això, és important que pugueu publicitar diferents aspectes de la vostra entitat. D’aspectes n’hi han molts, com per exemple:

 • Esdeveniments o activitats.
 • Campanyes per recaptar finançament.
 • Campanyes per augmentar la massa social.
 • Campanyes per vendre més marxandatge.

Tot això ho podreu publicitar mitjançant Google Ads. I aquesta publicitat, podreu segmentar-la per interessos, gènere i localització geogràfica. També podreu controlar el dia i hora que voleu que es publiqui la vostra publicitat. Mitjançant Google Ads podreu controlar molts aspectes al voltant dels anuncis digitals.

Campanyes publicitàries i anuncis

Cal tenir clar dos conceptes ben diferenciats, el concepte de campanya publicitària i el concepte d’anunci. Aquests conceptes us ajudaran a entendre, en tots els moments on esteu situats.

 • Campanya publicitària: responen a diversos objectius i poden contenir un o diversos anuncis. Per exemple, una campanya publicitària pot tenir lobjectiu de fer conèixer els valors de la vostra entitat. Des de l’última versió d’Ads, fins i tot es pot crear un grup de campanyes publicitàries.
 • Anunci: és un nivell inferior a Campanya Publicitària. És l’anunci, o els grups d’anuncis, en concret.

Mitjançant aquesta diferenciació podreu situar-vos un pèl millor, a l’hora de començar una campanya publicitària.

Formats d’anuncis

Aquests anuncis poden ser en diferents formats:

 • Anunci de text.
 • Anunci d’imatge.
 • Anunci Promoció d’una aplicació.
 • Anunci de Compra.
 • Anunci dinàmic de cerca.
 • Anunci de vídeo.
 • Anunci de trucada.

Xarxes de publicitat de Google Ads

A diferència de la publicitat tradicional, com els diaris, els anuncis de televisió o les tanques publicitàries, la publicitat en línia ofereix més atractius que la publicitat tradicional. Alguns d’aquests atractius, que podreu gaudir amb Google Ads, són els següents:

Podreu orientar els anuncis als tipus de persones que més us interessen.

Podreu controlar el pressupost. Podreu decidir quin import us voleu gastar.

Podreu saber quina és l’efectivitat de l’anunci i introduir els canvis que necessiteu.

Tenir el lloc web preparat per anunciar-vos a Google Ads.

Les xarxes de publicitat de Google Ads són els llocs d’Internet on es visualitzaran els vostres anuncis. Hi han vàries xarxes i totes controlades pel sistema de Google. Aquestes són les més comunes:

 • Xarxa de cerca: són els anuncis de text que veieu quan cerqueu un terme a Google. Si el terme cercat, coincideix amb alguna paraula clau del vostre anunci, aleshores es visibilitza l’anunci. Poden estar en diferents espais de la pàgina, a dalt o baix. Aquesta xarxa pot servir per mostrar informacions ràpides. I responen a objectius de vendes de marxandatge, formulari de contacte o dirigir trànsit a un lloc web.
 • Xarxa Display: aquesta xarxa inclou una col·lecció de llocs web de Google, altres llocs web i dispositius mòbils. Gràcies a aquesta xarxa s’hi podran publicar anuncis més atractius, amb components gràfics i audiovisuals, que ajudin a generar una major interacció. Mitjançant aquest tipus d’anuncis es pot augmentar el coneixement de la vostra entitat. Utilitzant aquesta xarxa podreu aconseguir objectius com: vendre més marxandatge, contacte, dirigir trànsit al lloc web, notorietat de la vostra marca i consideració de marca.
 • Xarxa Vídeo: són els anuncis que es publiciten a Youtube, tant a la web com a l’aplicació per dispositiu mòbil. Evidentment són anuncis de vídeo i de format bànner. Mitjançant aquesta xarxa podreu augmentar la notorietat de marca i l’abast. També la consideració de marca i producte.
 • Xarxa promoció aplicacions mòbils: són els anuncis que es publiciten en rebosts d’aplicacions. Tenen per objectiu aconseguir que el visitant es descarregui una aplicació en concret.

És molt recomanable pensar bé on volem publicitar-nos perquè haurem d’escollir alguna xarxa o una altre.

Com funciona?

Google Ads és un servei de Google que ofereix la possibilitat d’inserir anuncis de pagament en el mateix cercador, en diferents espais web o en diferents aplicacions. El sistema de Google Ads mostra els anuncis depenent de les cerques que realitzin persones en el cercador de Google. Si cerques un terme i coincideix en una paraula clau de l’anunci, l’anunci es mostrarà. Si havíeu cercat un terme, més endavant pot ser que us mostri algun anunci d’aquest terme. Per exemple: si una persona cerca un tema que la vostra entitat tracta, sortirà la vostra entitat publicitada.