Videojocs de programari lliure per divertir-se durant l’estiu

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Fligh Gear és un simulador de vol, gairebé professional. Imatge de Flight Gear. Font:  Imatge de Flight Gear.
Flight Gear és un simulador de vol gairebé professional. Imatge de Flight Gear.
Endless Sky és un videojoc que consisteix en un simulador espacial. Imatge d'Endless Sky.  Font: Endless sky
Endless Sky és un videojoc que consisteix en un simulador espacial. Imatge d'Endless Sky.
Hedgewars és l'alternativa de programari lliure del Worms. Imatge de Hedgewars. Font: Hedgewars
Hedgewars és l'alternativa de programari lliure del Worms. Imatge de Hedgewars.

Videojocs de programari lliure per divertir-se durant l’estiu

Colectic - Informàtic
Resum: 

Abans els videojocs eren patrimoni exclusiu de plataformes privades. Actualment existeixen molts videojocs de programari lliure que estan molt ben fets.

L’estiu és un bon moment per aprofitar i instal·lar-se uns quants videojocs al vostre ordinador o dispositiu mòbil. És quant teniu més temps lliure o quant esteu gaudint de les vacances. I és una bona opció per desconnectar una mica de tot plegat. Els videojocs són considerats com a cultura. De videojocs n’hi han molts i alguns són autèntiques obres d’art.

Fa uns quants anys, de videojocs només n’hi havia per sistemes privatius. Però des de fa uns anys ençà, han sorgit molts videojocs de programari lliure que són autèntiques meravelles. A més, molts fabricants de maquinari, com les targetes gràfiques, han apostat per llançar arxius de configuració per a les distribucions GNU/Linux. D’aquesta manera els gràfics dels videojocs es poden veure de manera espectacular.

Acontinuació us descrivim uns quants vídeojocs, amb els quals us podeu divertir o els podeu aprofitar per programar futures activitats.

0 A.D.

0 A.D. és un joc d’estratègia en temps real, que està ambientat en l’any 500 abans de Crist. El joc consisteix en crear una població que recol·lecta el menjar, el cultiva i en construir tots els habitatges. En aquella època també hi havien molts enfrontaments entre pobles, per això també és important construir totes les unitats defensives.

0 A.D. és gratuït i està disponible per GNU/Linux, macOS i Windows. Mitjançant la seva pàgina web també podreu participar en la seva comunitat de jugadors i jugadors.

Endless sky

Endless Sky és un videojoc en el qual haureu d’explorar l’espai i haureu de defensar la vostra civilització. Mitjançant aquest joc podeu explorar diferents galàxies i sistemes solars, a través del comerç que creeureu amb altres civilitzacions. Podreu vendre mercaderies, transportar passetgers, millorar les vostres naus i defensar-vos dels pirates espacials i dels extraterrestres.

Endless Sky està disponible per a GNU/Linux, Mac OS i Windows. És gratuït i és programari lliure.

Free Civ

Free Civ és un joc d’estratègia basat en la història de la civilització humana. Mitjançant Free Civ començareu a crear una civilització des de zero. La vostra civilització començarà a caçar, cultivar aliments, crear tecnologia, defensar-se d’altres civilitzacions etc.. Fins i tot, amb Free Civ podreu començar a enviar naus espacials per desenvolupar més tecnologia.

Free Civ està disponible per a GNU/Linux i Windows. És gratuït i és programari lliure. Podeu visitar la seva pàgina web i veure les múltiples comunitat en línia de jugadors i jugadores.

Flight Gear

Flight Gear és un simulador de vol que va ser desenvolupat com una alternativa al Microsoft Flight Simulator. Actualment està considerat com un dels millors simuladors de vol que s’han desenvolupat mai. Fins i tot, un dels objectius de Flight Gear és que sigui un simulador que s’utilitzi en l’àmbit acadèmic de les escoles devol. Està desenvolupat per milers de programadors i programadores d’arreu del món.

Mitjançant Flight Gear podreu gaudir de vols comercials, vols amb avionetes antigues, vols amb avionetes per extingir incendis... Flight Gear incorpora dades meterològiques reals, amb el qual vol dir que us podreu trobar tempestes que s’estan produint al mateix moment.

Flight Gear està disponible per GNU/Linux, Windows i Mac OS. És gratuït i és programari lliure.

Hedgewars

Hedgewars és joc que recorda molt al popular Worms. Consisteix en una mena de cucs que estan situats en diferents llocs i entre ells s’intenten eliminar. Cada jugador o jugadora porta un equip de cucs i ha d’eliminar l’equip contrari. Per eliminar-los tenen diferents eines: com excavadores, bombes, bombardeigs des d’una avioneta etc.

Hedgewars està disponible per GNU/Linux, Windows, Mac OS, Free BSD i també per dispositius mòbils amb sistema iOS. Hedgewars és gratuït i programari lliure.

Open TTD

És l’alternativa a Transport Tyccon Deluxe. Open TTD consisteix en un simulador de negocis en el qual us ocupeu de gestionar una empresa de transports ferroviaris. En el joc haureu de construir vies de tren, estacions, comprar locomotores, dissenyar trajectes i vendre tiquets. És un joc on podreu jugar sols o conjuntament amb altres persones.

Open TTD està disponible únicament per GNU/Linux. És gratuït i és programari lliure.