10 apps internacionals per a persones grans

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

10 apps internacionals per a persones grans

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La tecnologia mòbil cada cop arriba a més sectors de la societat. Les persones de la Tercera Edat tenen a disposició un seguit d’eines per millorar el seu dia a dia.

Internet i les noves tecnologies s’han convertit en un nou món a explorar per a les persones grans. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, durant el 2015 el 84,4% de la població havia utilitzat alguna vegada Internet, i un 80,7% comptava amb una connexió a la xarxa a la seva llar. Els programes de formació i acompanyament, la transmissió de coneixements entre generacions, o fins i tot les recomanacions mèdiques per millorar la salut fan que les persones de la Tercera Edat puguin conèixer algunes de les prestacions que tenen a disposició en l’àmbit digital.

Els beneficis d’utilitzar certes aplicacions mòbils als smartphones poden ser molt importants per a les persones que tenen una edat avançada. Durant la Tercera Edat, és habitual perdre la capacitat visual, auditiva i fins i tot de memòria i això pot ser un impediment per aquest aprenentatge. No obstant això, hi ha certes adaptacions pensades per a les persones que pateixen aquests símptomes que poden tenir una gran utilitat.

A continuació es presenten un seguit d’aplicacions mòbils de caràcter internacional que trenquen amb la bretxa digital que pateixen les persones grans, pensades per ajudar-les en diferents aspectes com la salut, l’exercici físic i mental o l’entreteniment.

1. Lumosity: té com a objectiu ajudar a les persones grans a mantenir una memòria en bon estat, potenciar el rendiment cognitiu, l’atenció, la capacitat per a resoldre problemes i la flexibilitat de pensament. Per aconseguir-ho, ofereix una varietat d’activitats lúdiques dissenyades per neurocientífics.

2. Story before bed: és una aplicació que connecta els avis amb els néts i nétes. Recupera el tradicional moment del conte abans d’anar a dormir, i ofereix la possibilitat de fer una connexió amb la webcam perquè l’avi pugui triar un dels contes oferits per l’aplicació, i llegir-lo als infants abans de ficar-se al llit.

3. Mediasafe: aquesta App fa un control dels medicaments i les pastilles a través de trucades, e-mails o SMS. Els familiars reben una notificació d’alerta si el pacient no s’ha pres la medicina adequada.

4. Prime Alert: és una aplicació que geolocalitza la persona i permet connectar-la amb diferents serveis mèdics en cas d’una emergència. L’eina actua com a botó d’emergència i envia notificacions a diferents persones (inclosos els serveis mèdics) per donar avís de qualsevol imprevist. L’alarma s’activa quan no hi ha moviment durant un temps determinat, en cas d’accident o prement un botó taronja.

5. Tuneln Radio: permet accedir a més de 70.000 emissores de ràdio de tot el món a través d’Internet. També té l’opció d’agregar-les com a favorites.

6. Pillboxie: és una eina útil per administrar els medicaments i programar els dies per prendre’ls. L’alarma funciona fins i tot quan el dispositiu està apagat i no requereix connexió a Internet.

7. Words With Friends: és un joc de paraules que posa en contacte a familiars i amistats per veure qui té el vocabulari més ric. És senzill, intuïtiu i agilitza la capacitat mental.

8. Dragon Dictation: l’aplicació reconeix la veu de la persona usuària i escriu directament el missatge que vol enviar. La persona podrà veure instantàniament el missatge i és cinc vegades més ràpid que escriure sobre teclat, ja que algunes persones poden tenir dificultats amb l’ús de la pantalla tàctil.

9. IDiabetes: fa un seguiment dels nivells de sucre a la sang. També fa un control de la insulina i dels medicaments orals, a més de tenir un recordatori de medicació, emmagatzemar l’historial clínic i oferir gràfics interactius.

10. Runtastic Pro: serveix per fer exercicis físics com córrer, trotar o muntar en bicicleta registrant els progressos a cada entrenament. És una eina que té una gran utilitat pe controlar la salut.

Afegeix un comentari nou