10 idees per millorar la comunicació visual de les entitats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

10 idees per millorar la comunicació visual de les entitats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Les imatges visuals com els gràfics, les infografies, els flyers o els núvols de paraules poden fer que el nostre missatge arribi d’una manera més clara i directa.

La comunicació a Internet és un dels factors que més han de potenciar les organitzacions sense afany de lucre per transmetre el seu missatge. De vegades, acompanyar els textos amb materials visualment atractius o dotar el contingut d’elements multimèdia pot ser clau perquè una campanya viralitzi o un projecte es doni a conèixer.

Amb l’arribada i la consolidació de les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram, Google +, Pinterest, Linkedin, Vine o Snapchat com a canals de comunicació a Internet, arribar als públics o sectors de la societat que més ens interessen està al nostre abast. Si invertim part del nostre esforç en comunicació a conèixer eines que facin que els nostres continguts marquin la diferència en l’àmbit del disseny, haurem guanyat molt de terreny.

A continuació, es presenten algunes eines que existeixen a tot el món per millorar la comunicació visual de les entitats:

1. PicMonkey: permet pujar fotografies per editar-les o preparar collages per il·lustrar les nostres publicacions. Ofereix eines per potenciar la creativitat i el disseny gràfic.

2. Pixrl: permet crear flyers de difusió de manera molt senzilla. També es poden pujar marcs o efectes a les imatges.

3. Iconfinder: permet cercar, filtrar i seleccionar una gran quantitat d’icones per incorporar-los a les nostres comunicacions.

4. Piktochart: permet crear i editar infografies, presentacions i informes de manera fàcil i intuïtiva.

5. House of Buttons: ofereix dissenys divertits pels nostres "Call to Actions" (Crida a l’Acció).

6. Creative Commons: és un banc d’imatges lliure de drets on es poden filtrar fotografies de diferents pàgines com Pixabay, Wikimedia o altres continguts com vídeos i pistes d’àudio.

7. Wordle: és una eina per crear núvols de paraules clau des del text que la mateixa organització aporti.

8. Canva For Non Profit: la versió no lucrativa de Canva dóna la possibilitat a les ONG d’editar les seves pròpies imatges i elaborar contingut creatiu com pòsters, tarjetes de contacte, imatges per a les xarxes socials, flyers, etc.

9. Typeform: permet crear formularis interactius i dinàmics perquè sigui més divertit completar-los.

10. Quozio: permet tornar visuals les cites de la teva organització en segons.

Afegeix un comentari nou