8 projectes per fer un Servei Voluntari Europeu a l’estiu del 2017

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Mans de voluntariat. Font: Pixabay
Mans de voluntariat. Font: Pixabay
Logo del Servei de Voluntariat Europeu. Font: Esplac
Logo del Servei de Voluntariat Europeu. Font: Esplac
Logo de la Fundació Catalunya Voluntària. Font: FCV
Logo de la Fundació Catalunya Voluntària. Font: FCV
Projecte Nations and Generations amb persones grans. Font: Fundació Catalunya Voluntària
Projecte Nations and Generations amb persones grans. Font: Fundació Catalunya Voluntària
Sighisoara Multilingva, projecte de gestió de xarxes socials. Font: Pixabay
Sighisoara Multilingva, projecte de gestió de xarxes socials. Font: Pixabay
Volunteers for Refugees, projecte de treball amb persones refugiades. Font: CAFOD Photo Library, Flickr
Volunteers for Refugees, projecte de treball amb persones refugiades. Font: CAFOD Photo Library, Flickr

8 projectes per fer un Servei Voluntari Europeu a l’estiu del 2017

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Fundació Catalunya Voluntària ofereix places a diferents països en àmbits com la comunicació, discapacitats o treball amb persones refugiades.

La Fundació Catalunya Voluntària ha compartit vuit projectes de Servei Voluntari Europeu (EVS) amb places a partir de l’estiu per treballar en àrees com la comunicació, l’atenció de persones grans i joves amb necessitats especials o amb persones refugiades. La convocatòria s’ha llençat a causa de baixes d’última hora, per tant, el procés de selecció anirà ràpidament. Els projectes europeus de voluntariat són eines que faciliten la integració d’una persona voluntària en una nova realitat amb finançament europeu perquè puguin tenir un allotjament, diners per menjar i altres despeses.


1. Nations and Generations –Rezekne (Letònia)

Places: 1

Durada: 1 de juliol del 2017 – 30 de juny del 2018

Tasques: Les persones voluntàries treballaran amb gent gran i joves amb necessitats especials en el Centre de Serveis Socials i Pensionistes de Rezekne, on implementaran diverses activitats lúdiques i creatives. L’objectiu del projecte és promoure l’entesa entre generacions, la diversitat cultural i la tolerància.


2. Sighisoara Multilinva – Sighisoara (Romania)

Places: 1

Durada: 1 de juliol – 15 de desembre del 2017

Tasques: El projecte consisteix en donar suport a les tasques de comunicació i xarxes socials de l’entitat, a més de promoure activitats culturals i l’ensenyament de llengües. El voluntariat desenvoluparà tasques periodístiques com la creació de tríptics, creació i edició de fotografia i vídeo, material multimèdia, gestió de blogs i organització d’esdeveniments.


3. Volunteers for Refugees – Sanliurfa (Turquia)

Places: 1

Durada: 15 de juliol del 2017 al 15 de maig del 2018

Tasques: Sanliurfa és una ciutat molt propera a la frontera amb Síria. La persona voluntària treballarà en un context humanitari amb persones refugiades, centrada en l’apoderament a través de l’educació. Conjuntament amb l’associació GAP, desenvoluparà activitats amb altres organitzacions humanitàries locals o centres juvenils en el centre de suport per a les persones refugiades.


4. Lycée Saint-Sauveur – Redon (França)

Places: 1

Durada: 6 de setembre del 2017 – 6 de juliol 2018

Tasques: Es desenvoluparà a l’escola Lycée Saint-Sauveur amb els estudiants del centre. Es duran a terme activitats, tallers, jocs i dinàmiques relacionades amb la projecció europea i internacional del centre. A més, es prepararan esdeveniments com la Setmana Europea, el Fòrum d’Estudiants o el dia de Portes Obertes. Altres tasques seran ajudar en la preparació de programes de mobilitat internacional per l’alumnat i preparar activitats d’animació sociocultural com teatre i cinema.


5. Help at Home – Xylokastro (Grècia)

Places: 1

Durada: 1 de setembre del 2017 – 28 de febrer del 2018

Tasques: El programa “Help at home” inclou dues oficines i dos centres per a la gent gran, un a Xylokastro i un altre a Derveni. És un projecte social que té l’objectiu de donar suport de forma organitzada a la gent gran i persones amb necessitats especials. Entre les tasques, s’orgaitzaran activitats en els centres, a més de participar en l’Oficina d’Informació de Xylokastro. Per últim, es farà suport als treballadors socials i asistents socials en tasques com cura de les persones i menjador.


6. Urban Prod – Marsella (França)

Places: 1

Durada: 1 d’agost del 2017 – 31 de juliol del 2018

Tasques: Urban Prod és una ONG especialitzada en la creació de material audiovisual per promoure la participació civil entre la joventut. L’audiovisual és l’eina que utilitzen per promoure la cultura com a eina de transformació social i educació no reglada. Les activitats que el voluntari o voluntària faran són, per exemple: facilitar tallers sobre mitjans, periodisme ciutadà, cultura digital, vídeo i so, desenvolupar un Medialab i produir creacions digitals i audiovisuals.


7. Network of Mutual Exchanges of Knowledge – Niort (França)

Places: 1

Durada: 11 de setembre del 2017 – 31 de juliol del 2018

Tasques: El voluntari o voluntària treballarà a la Xarxa d’Intercanvi Mutu de Coneixement. Les activitats seran participar en l’activació de la xarxa, participar en la vida diària del centre sociocultural, organitzar esdeveniments i l’agenda del departament de les famílies, desenvolupar un projecte propi i participar en les activitats i formacions.


8. EVS in P.A.G.U.R.O A1 – Caserta (Itàlia)

Places: 2

Durada: 10 d’octubre del 2017 – 10 de maig del 2018

Tasques: Aquest projecte de llarga durada busca jovent motivat, amb nocions bàsiques de mitjans digitals, pàgines web, xarxes socials i comunicació digital per promoure les activitats del Centre Juvenil Paguro.

Afegeix un comentari nou