Berga acull 46 persones refugiades provinents de Grècia

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Berga acull 46 persones refugiades provinents de Grècia

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La majoria de les persones arribades a través de la Creu Roja són famílies de Síria.

Berga acull des del passat 29 de desembre a 46 refugiats i refugiades arribats dels camps de Grècia. La Creu Roja, conjuntament amb l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, han facilitat l’arribada de famílies principalment d’origen sirià, però també de persones kurdes, iraquianes i eritrees. Allotjats a un alberg de la ciutat, en aquests moments es prioritzen les tasques d’atenció psicològica i primera assistència necessària per garantir un procés d’acollida amb normalitat. Entre les persones ateses, hi ha 13 infants d’entre 3 i 14 anys.

"Des del primer moment estem realitzant una actuació individualitzada per estudiar cada situació i oferir ajuda de forma personalitzada", afirmen en un comunicat des de l’entitat humanitària. A partir del dia d’arribada, les persones refugiades passaran 6 mesos a la ciutat. Faran la seva fase d’acollida a la comarca del Berguedà i en aquest sentit la Creu Roja desenvoluparà un programa per garantir la correcta implementació d’aquesta primera fase. En aquesta primera fase, rebran també atenció sanitària a través del CAP, recursos educatius i socials i l’accés a l’aprenentatge de la llengua. El voluntariat i equip tècnic especialitzat juguen un paper fonamental en l’aplicació d’aquesta primera fase. A continuació, després dels 6 primers mesos, s’entrarà en la segona fase del programa: la integració.

En aquesta segona fase els refugiats i refugiades es traslladaran a diferents punts de Catalunya. Aleshores, les places lliures de Berga quedaran disponibles per 46 nous refugiats. Les persones arribades a Berga s’uneixen a grups acollits per la Creu Roja a diversos municipis com Barcelona, Tarragona, Lleida i Sant Feliu de Llobregat. Actualment, l’entitat atén a 198 persones a la primera fase d’acollida.

Afegeix un comentari nou