Creu Roja ampliarà fins a 1.200 places per acollir a la població refugiada

  • Activitat de la Creu Roja als camps de persones refugiades. Font: Creu Roja

    Activitat de la Creu Roja als camps de persones refugiades. Font: Creu Roja

  • Voluntari de la Creu Roja. Font: Instagram

    Voluntari de la Creu Roja. Font: Instagram

  • Subministrament de menjar de la Creu Roja a camps de Grècia: Font: Instagram

    Subministrament de menjar de la Creu Roja a camps de Grècia: Font: Instagram

Actualment a tot l’Estat compten amb 965 places, repartides a 30 províncies. Les persones refugiades que arribaran en els propers mesos ho faran des de Turquia, Itàlia i Grècia.  

La Creu Roja treballa aquestes setmanes per garantir 1.200 places d’acollida per als refugiats i refugiades que arribaran a l’Estat espanyol en els propers mesos. Avui dia, l’organització internacional compta amb 965 places d’acollida repartides a 30 províncies diferents. En coordinació amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, vol seguir millorant la seva capacitat per rebre sol·licitants d’asil que provindran de campaments de Turquia, Itàlia i Grècia.

En els darrers mesos, Creu Roja ha triplicat el seu esforç, atenent a 256 persones del programa de reubicació de refugiats i refugiades provinents de Grècia, Itàlia, el Líban i Turquia. Durant l’any 2015, i fins l’abril del 2016, es van atendre a més de 15.700 sol·licitants d’asil. A més, l’entitat segueix amb les seves tasques d’intervenció en matèria de salut als camps de Skaramagas i Ritsona a l’illa de Quios, amb més de 32.000 diagnòstics duts a terme.

 

L’acollida i integració a Catalunya: el programa Ariadna

A Catalunya, la Creu Roja va atendre durant el 2015 a 975 persones refugiades i sol·licitants d’asil, el doble que l’any anterior. A hores d’ara, l’entitat ofereix una atenció integral a la població refugiada (suport social, legal, psicològic, habitacional, econòmic, educatiu...). A més, desenvolupen el programa Ariadna, una xarxa integral d’ocupació per a sol·licitants d’asil que té com a finalitat la inserció sociolaboral dels i de les participants.

Amb el programa Ariadna els refugiats i refugiades poden inserir-se socialment a diferents punts del territori català, treballant en xarxa amb diferents agents de cada localitat. En aquesta xarxa també hi col·laboren ACCEM, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat i els Centres d’Acollida per a Refugiats.

Afegeix un comentari nou