Catalunya s’ofereix a acollir les 15 persones rescatades per l’Open Arms

iWith.org
El patruller 'Audaz' de l'Armada.  Font: Europasur.es
El patruller 'Audaz' de l'Armada. Font: Europasur.es

Catalunya s’ofereix a acollir les 15 persones rescatades per l’Open Arms

iWith.org

Resum: 

El vaixell ‘Audaz’ ha arribat aquest matí a Cadis després d’una travessia que va començar a Itàlia el dia 26.

El vaixell 'Audaz' de l'Armada, que porta a bord les 15 persones immigrants de l’Open Arms' recollides a l'illa italiana de Lampedusa, ha arribat aquest matí al port de San Roque (Cadis). Allà, aquestes persones han estat ateses per la Creu Roja i trasllades al Centre d'Estada Temporal de Chiclana de la Frontera.

A l'espera que es decideixi on s'ubiquen aquestes persones, ja són diverses les comunitats i municipis que s'han ofert a acollir-les, entre elles Catalunya, Andalusia, el País Basc, Extremadura o Cantàbria.

El vaixell ha arribat a les 08.45 hores d'aquest divendres al moll de Crinavis, després d'una travessia sense contratemps que va començar en aigües italianes el passat dilluns dia 26 a les 19.00 hores.

Les persones immigrants han desembarcat a la Badia d'Algesires i han estat rebudes per un dispositiu de la Creu Roja per fer-los una revisió sanitària abans de ser posades a disposició de la Policia Nacional.

Les 15 persones acollides a Espanya, que pertanyen al grup rescatat pel vaixell Proactiva Open Arms, són 14 homes i una dona, totes elles majors d'edat i de set nacionalitats: Eritrea, Sudan, Gàmbia, Ghana, Nigèria, Libèria i Etiòpia. Segons informa l’agència Reuters, la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha assenyalat que la travessia des Lampedusa a Cadis ha transcorregut "amb absoluta normalitat" i les persones immigrants estan "tranquil·les i molt agraïdes".

En aquest procés, les persones immigrants estan assistides, si així ho desitgen, per personal de l'ACNUR, a més de professionals intèrprets de les seves respectives llengües.

Pendents de destinació

Està previst que aquestes persones rebin una autorització excepcional d'entrada, per raons humanitàries, de set dies de durada perquè formalitzin la seva sol·licitud d'asil i romanguin a Espanya fins que aquesta es resolgui.

Aquesta és la novena vegada que Espanya dóna una autorització excepcional d'entrada a immigrants per raons humanitàries des que el juny del 2018 s'acollís a 549 de les 629 persones rescatades per l’’Aquarius'.

L’'Audaç' va partir des de la base de Rota el passat 20 d'agost amb destinació a Lampedusa per recollir les 15 persones immigrants que la Comissió Europea va dictar que corresponia a Espanya acollir, de les 163 persones que va rescatar el vaixell humanitari de l’'Open Arms'. Tres dies després, va arribar a les costes italianes i va ser finalment a Sicília on aquest grup de persones va embarcar.

Afegeix un comentari nou