‘De Damasc a Idomeni’, teatre solidari pels refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

‘De Damasc a Idomeni’, teatre solidari pels refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’espectacle solidari ajudarà a finançar l’ONG Proactiva Open Arms.

El teatre se solidaritza amb les persones refugiades. Aquest seria el leitmotiv de l’espectacle solidari de l’ONG Proactiva Open Arms que se celebrarà al Teatre Lliure de Barcelona el dia 12 de setembre. Amb l’objectiu de finançar les tasques de salvament de l’organització catalana a les costes gregues, "De Damasc a Idomeni" acollirà 60 grans noms del món del teatre a Catalunya (20 autors i autores, 20 intèrprets i 20 directors i directores). El compromís de l’obra és fer visible la crisi humanitària de les persones refugiades, i per això s’han unit representants de diverses entitats amb una acció comuna: reduir al mínim la distància entre aquesta realitat i la societat.

El vaixell de salvament marítim Astral de Proactiva Open Arms comporta un cost de 22.400 euros en manteniment durant només dues setmanes. En total, seran dues les funcions que es realitzaran, una a les vuit del vespre i l’altra a dos quarts de deu de la nit, amb un aforament de 160 localitats. Tot i que a l’hora de reservar l’entrada es podrà fer de manera gratuïta, l’aportació mínima per persona és de 50€ mitjançant uns donatius que es podran fer a la sortida de l’espectacle directament a l’ONG, sigui en efectiu o amb targeta. Els diners recollits aniran destinats a finançar el manteniment de l'Astral.

Entre els i les artistes destacades trobem: Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Lluís Homar, Toni Sevilla, Silvia Bel, Vicky Peña o Aina Clotet. El pati de butaques es convertirà en una gran sala amb 20 taules independents que acolliran 8 espectadors cadascuna. Un intèrpret explicarà un monòleg a cada taula, d’un màxim de cinc minuts, que estarà vinculat a l’experiència de la guerra i l’exili. Es calcula que durant els 45 minuts que durarà la funció, l’audiència en podrà presenciar entre 5 i 6 per persona sense moure’s del seient.

L’espectacle es representarà a la Sala Fabià Puigserver. Fundada el 2015, l’ONG de Badalona va establir el campament base a Lesbos. Actualment treballa en les noves rutes marítimes obertes cap a Europa després de l’acord entre la Unió Europea i Turquia. L’Astral, que volen finançar amb l’espectacle solidari ‘De Damasc a Idomeni’, és precisament l’embarcació que es dedica a les tasques de salvament i vigilància amb un únic objectiu: fer disminuir els naufragis en aigües internacionals del Mediterrani.

Afegeix un comentari nou